• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
Napište svůj komentář k receptu

Koláče s ořechy bez kynutí

autor: Yvča
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláče s ořechy bez kynutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks tuk stoprocentní
    • 40
      g droždí
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      lžíce cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Nádivka
    • 4
      ks bílek
    • 2
      ks hřebíček
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      balíček rozinky
    • 200
      g ořechy mleté
    • 200
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
  • Drobenka
    • hera
    • hrubá mouka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve připravíme drobenku.Na nádivku rozemeleme 200 g ořechů, našleháme sníh, přidáme 200 g cukru, 20 ořechů, skořici, 1 vanilkový cukr, a 2 utlučené hřebíčky. 1/4 l mléka a 3 lžíce cukru a kvasnice, necháme vzejít kvásek.
2
Mezitím nastrouháme stroprocentní tuk, přidáme mouku a žloutky a pak kvásek zpracujeme dohromady.
3
Na pomoučený vál tvoříme lžící kupičky těsta (pro svatební nebo posvícenecké koláčky malou lžičkou).
4
V ruce vyválíme kuličku a pak placičku.
5
Na ní dáváme nádivku, 4 rohy svážeme, potřeme máslem dáme navrch nádivku. Koláčky klademe na plech vyložený papírem.
6
Pečeme např. v elektrické troubě na 180 °C do světle růžové barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnná focaccia bez kynutí

Celozrnná focaccia bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

Ovocný koláč s drobenkou bez kynutí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 23. 10. 2007 19:51

    Co znamená v té nádivce těch 20 ořechů?

  • Yvona Daňková | 23. 10. 2007 19:00

    Samozřejmě máte p. Blanko pravdu. Koláčky potřeme rozpuštěným máslem a navrch dáme drobenku.Dále jsem našla chybu u nádivky, má tu být 200 g ořechů, né 20. Omlouvám se.

  • Andra | 23. 10. 2007 13:11

    Súhlasím s p. Blankou, na vrch má ísť určite drobenka.

  • Markéta.W | 23. 10. 2007 09:44

    Není tento recept špatně napsaný, nebo ho asi nechápu jako paní Blanka V.

  • Blanka V. | 23. 10. 2007 07:15

    Asi jste v popisu receptu myslela paní Yvono "potřeme máslem a dáme drobenku". Nebo jsem to špatně pochopila?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Svatba Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Droždí Hera Hladká mouka Hřebíček Hrubá mouka Máslo Mléko Ořechy Rozinky Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Bramborovo-sýrové placičky nebo vafle

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
29
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

Krásná Zrádkyně Nicole: Bude svatba!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Koláče s ořechy bez kynutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact