Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Karbanátky
    • 450
      g mleté maso jehněčí
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,3
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 0,5
      lžička mletý kmín
    • 4
      lžíce koriandr 3-4, čerstvý, nasekaný
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 125
      g sýr feta
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý
  • Salsa
    • okurka salátová 1/4
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks červená cibule malá
    • 50
      g černé olivy
    • 2
      lžíce petrželová nať
    • 2
      lžíce máta nasekaná, čerstvá
    • 3
      lžíce olivový olej 2-3
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme uležet asi 20 minut. Mezitím připravíme salsu.
2
Salsa: okurku oloupeme a nasekáme na jemno, taktéž připravíme i rajče a cibuli. Olivy vypeckujeme a rozkrojíme na půlky - vše dáme do misky a přidáme zbytek ingrediencí. Ruce si namočíme ve vodě a z masové hmoty vytvoříme karbanátky (asi 4x9 cm). Děláme je na otevřeném grilu nebo na roštu asi 6-8 min. z každé strany.
3
Podáváme s ledovým salátem a chlebem. Doporučuji na letní BBQ.

Komentáře k receptu

  • Vlasta Kaderová
    Vlasta Kaderová |

    4. 4. 2008 23:46

    Proc se ted omácka jmenuje "salsa"?