Kachna na medu s ovocem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petra70

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 3
      ks jablka
    • 2
      ks hrušky
    • červené zelí čtvrtina hlávky
    • 1
      ks červená cibule
    • 150
      ml voda nebo vývaru (bujón)
    • 4
      lžíce med
    • 3
      lžíce rozinky
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s rozinkami a tuto směs napěchujeme do kachny. Kachnu dáme do pekáče, celou potřeme medem, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi půl hodiny, potom kachnu odkryjeme, kůži na prsou a pod křídly propíchneme vidličkou a za občasného přelévání výpekem kachnu pečeme dalších 20 minut odkrytou. Potom ji obrátíme, nadité břicho pomocí dvou vidliček trochu otevřeme a kachnu dopečeme dozlatova. Podáváme s nádivkou upečenou uvnitř kachny a s bramborovými nebo špekovými knedlíky.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    14. 10. 2010 09:58

    Kachna není zvěřina

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    16. 11. 2009 12:06

    Tohle se mi moc líbí...kachnu na medu už jsem dělala, ale bez nádivky. Kombinaci masa a ovoce máme rádi, takže příští kachnička bude takhle :-p