Jablkový závin meteleskum bleskum

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1
      kelímek pomazánkové máslo
    • 2
      kelímek polohrubá mouka od pomazánkového másla
  • Náplň
    • 2
      ks jablka strouhaná
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce tuk na vymazání pekáče a potření závinu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomazánkové máslo vyklopíme do misky a nasypeme dvě plné mističky polohrubé mouky. Smícháme, vypracujeme rukama a těsto je hotovo. Rozválíme na vále jako klasický závin a naplníme náplní a zabalíme. Dáme na vymyzaný pekáč a v předehřátě troubě pečeme asi 30 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivetka_F.
    Ivetka_F. |

    13. 10. 2010 16:55

    Výborný!

  • Marsí
    Marsí |

    24. 10. 2007 09:02

    Dělám stejně, ale do těsta přidávám 1 žloutek...

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    23. 10. 2007 20:04

    Dnes jsme ho pekli s dětmi na kroužku vaření a byl přímo úžasnej...Rychlej, jednoduchej, křehkej, moc moc dobrej. Děti posílají jedničku a já dávám do oblíbených:-))

  • Jana Koláčková
    Jana Koláčková |

    18. 8. 2007 17:15

    Vyzkoušela jsem recept bez vejce i vejcem a mohu říct,že bez vejce je mnohem jemnější.S vejcem je dost tuhý.Dávám za 1!

  • mdk mdk
    mdk mdk |

    3. 8. 2007 01:53

    Jablkový závin meteleskum bleskum

  • mdk mdk
    mdk mdk |

    3. 8. 2007 01:53

    Jablkový závin meteleskum bleskum

  • Anonym
    Anonym |

    16. 7. 2007 11:14

    Přesně dle receptu ,bez vejce.Bezva rychlovka za 1.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 7. 2007 13:33

    Vjednoduchosti je síla,tady ten recept je toho důkazem.Já přidala jen to jedno vejce,protože autorka nám nepomohla,ale řeknu vám,super těsto,dobře se válí a nelepí,opravdu vynikající recept,Díky!!! Jana

  • Jana Cz.
    Jana Cz. |

    12. 7. 2007 19:25

    Nejsem autorka, ale dělám také závin z pomazánkového másla - v mém receptu je 1 vejce, 1 pom. máslo, 250 g polohr. mouky. Myslím si ale, že to půjde i bez vejce, když Alena píše, že jej taky dělá. Předpokládám, že myslí tento v receptu.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 7. 2007 12:52

    můžu potvrdit,že těsta z pomazánkového másla jsou vynikající!Dělám z něj i beránka.Taky se ptám,nepříjde tam i vajíčko? Jana

  • Anonym
    Anonym |

    5. 7. 2007 16:27

    tam nepřijde ani 1 vajíčko?

  • Eva Potůčková
    Eva Potůčková |

    4. 7. 2007 10:35

    Jablkový závin meteleskum bleskum Ingredience: Těsto: 1 pomazánkové máslo, 2 mističky od pomazánkového másla naplnit polohrubou moukouNáplň: 2 strouhaná jablka, skořice, cukr, vanilkový cukr dle chuti, máslo na vymazání pekáče a potření závinu Postup přípravy: Pomazánkové máslo vyklopíme do misky a nasypeme dvě plné mističky polohrubé mouky. Smícháme, vypracujeme rukama a těsto je hotovo. Rozválíme na vále jako klasický závin a naplníme náplní a zabalíme. Dáme na vymyzaný pekáč a v předehřátě troubě pečeme asi 30 minut.

  • Alena
    Alena |

    29. 6. 2007 21:49

    Tento závin dělám již dlouho,jsou 2 šišk a jde hezky vyválet

  • barča
    barča |

    29. 6. 2007 18:30

    Fakt zajímavé, vyzkouším. Sice si chuť těsta neumím moc představit, ale proč ne.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2007 15:07

    Meteleskum bleskum mě moc líbit

Abecední seznam: