Jablkové minikoláčky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 20
      g droždí
    • 125
      ml mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      kg jablka
    • 2
      lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme se solí, do důlku rozdrobíme droždí, zalijeme 60 ml mléka, posypeme cukrem a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, máslo a cukr. Těsto necháme 30 minut kynout. Těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, narovnáme na plech, obložíme pokrájenými jablky a necháme 15 minut kynout. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Rozpustíme džem a koláčky jím potřeme.

Komentáře k receptu

  • Ferda Mravenec
    Ferda Mravenec |

    16. 4. 2010 08:25

    no snedly se....skoda, ocekavala jsem od nich vice

  • Martina Vašková
    Martina Vašková |

    7. 3. 2006 17:14

    No normalka jsem udelala kolacky,na plech, na to dala na platky jablka, nechala nakynout a pak dala do trouby.

  • olča
    olča |

    7. 3. 2006 15:56

    Přečetla jsem si recept několikrát, ale stále nevím, jak si mám představit následující: ...narovnáme na plech, OBLOŽÍME POKRÁJENÝMI JABLKY a necháme 15 minut kynout.Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, jak to má vypadat.Děkuji.

  • Martina Vašková
    Martina Vašková |

    7. 3. 2006 14:35

    Jsou naprosto skvele! Moc dekuju za recept. Akorat jsem pozmenila dzem - dala jsem borůvkový - jiný jsem neměla:-( ale je to i tak mňamka...

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    24. 5. 2005 16:46

    Zbyly mi jablka z Hraběnčiných řezů, tak jsem hledala, jak je využít. A tohle je opravdu velka dobrota. Dělala jsem je s dvojite dávky a menší koláčky a teď už peču 4 plech. Na jablka jsem rovnou dala kopeček brusinek a teď krásně voní.