Jablečný sirup

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou příchuť". Plníme do lahví při teplotě asi 40-50 °C a zazátkujeme.
2
Skladujeme v chladu ve vodorovné poloze.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Šťáva

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    27. 7. 2011 12:51

    Dobrý den, v které fázi se tam přidává ta kyselina citronová? Děkuji

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 6. 2006 21:00

    Maruš, i vanilkové aroma je moc dobré, doporučuju:-))

  • Maruš
    Maruš |

    9. 6. 2006 18:51

    Jablečný sirup dělám už léta.Ale bojím se plnit při nižší teplotě než 75st.C.Naliju do předehřátých láhví,zavíčkuji a položím do vychladnutí,pak skladuji normálně,nastojato.Zpracovávám větší množství jablek a tak pro změnu chuti do části sirupu přidávám ananasové aroma.Letos zkusím i citronové a pomerančové.

Abecední seznam: