Jablečný pohár s karamelovými sušenkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka oloupaná a nastrouhaná
    • cukr krupice dle chuti
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • citronová šťáva a kůra - nemusí být
    • skořice - mletá dle chuti - nemusí být
    • voda
    • lotus sušenky dle potřeby
    • šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hrubě nastrouhaná jablka dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka hodně sladká, cukr můžeme vzhledem k sladkosti sušenek vynechat.
2
Jablka podusíme pod poklicí za občasného promíchání na jablečné pyré, které zahustíme vanilkovým pudinkem, rozmíchaným v trošce studené vody za stálého míchání a necháme krátce provařit.
3
Podušená jablka si necháme částečně zchladnout, aby nám nepopraskaly sklenice či misky, do kterých chceme poháry dělat.
4
Mezitím si rozdrtíme karamelové Lotus sušenky v mixéru nebo v misce, za použití například paličky na maso. Drť nemusí být úplně na prach.
5
Po částečném zchladnutí plníme střídavě nádoby na poháry rozdušenými jablky a sušenkovou drtí. Následně necháme proležet a zchladnout.
6
Poháry podáváme dozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: