Houbanec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sušené houby větší množství
    • 8
      ks houska
    • 2
      lžíce krupice
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • tuk 1/4 kostky rozpuštěný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme scezené uvařené a mírně osolené houby, krupici, vejce, sůl, pepř, česnek, vlijeme rozpuštěný, mírně vychladlý tuk a vše zamícháme dohromady. Dle chuti můžeme přidat česnek nebo sůl. Za občasného promíchání necháme do druhého dne odležet.
2
Pak celou hmotu vylijeme do hlubšího plechu, nemusíme mastit, tuk je již uvnitř a necháme
3
při 150°C péct, dokud houbanec na povrchu nezrůžoví a nevytvoří se při krajích kůrka. Houbanec je tradiční oběd v Krkonoších na Štědrý den, ale dá se připravovat po celý rok, je chutný jak teplý, tak studený.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.