• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Holubce
    Napište svůj komentář k receptu

    Holubce

    autor: vranova
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Holubce
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 2
        ks vejce
      • 1
        balíček kysané zelí
      • sůl
      • pepř mletý
      • muškátový oříšek
      • kmín
      • 1
        kg mleté maso směsové
      • 0,50
        kg rýže uvařená - může být i pohanka
      • 1
        ks hlávkové zelí bílé
      • sádlo slanina

    Postup přípravy receptu

    1
    Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do osolené vody. Po vychladnutí opatrně rozebereme na jednotlivé listy, do kterých vkládáme masovou směs.
    2
    Pekáč si vymastíme sádlem či vylijeme olejem a vkládáme do něj řádně utažené zelné listy s masem. Těsně vedle sebe. Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud máme málo šťávy, můžeme doplnit vývarem.
    3
    Podáváme holubce a kysané zelí přelité vzniklou šťávou. Vhodná příloha je čerstvý chléb a nebo vařený brambor.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Holubce v bešamelu - plněné zelné…

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

    Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

    Holandská omáčka

    Holandská omáčka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Tina
      Tina | 22. 6. 2014 18:55

      Pravé holubce to opravdu nejsou,sice je recept podobný,ale pořád to není ono ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 28. 10. 2010 21:53

      Tohle je nejvíc podobný recept Holubců tomu,který znám od kamarádky-ukrajinky.Muškátový oříšek nedávám.Používám zelné listy z kysané hlávky.Když dojdou,dělám z hlávkového bílého zelí a také zasypávám kysaným zelím.Než balíčky vložím do pekáčku,tak je nejdřív ze všech stran osmažím(ikdyž to dost prská)a navíc dělám bešamelovou omáčku,kterou opečené holubce zalévám a peču společně s ní,přikryté,bez podlévání;-) :-P :-D ....bože,už mám zase hlad :-P :-D :-D :-D

    • irena Kucharřova
      irena Kucharřova | 30. 11. 2007 16:45

      Neni to špatny recept,ale pojmenovat ho HOLUBCE je verchol netaktnosti.Kuptesy ukrainsku nebo rusku kuchařku,a tam je ten spravny recept.

    • Maruš
      Maruš | 19. 12. 2006 16:02

      Vyzkouším v římském hrnci.S kysaným zelím jsem nikdy nedělala,ale bude to určitě dobré.Dělám tak,že se maso chvíli orestuje na cibuli a po zchladnutí se přidá vejce,rýže a tím se plní zelné listy.Rychlejší verze je,že se do vymaš.pekáčku rozloží listy,na to maso a zas listy.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
    Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkové zelí Kmín Kysané zelí Mleté maso Muškátový oříšek Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Strouhaná tvarohová buchta

    Strouhaná tvarohová buchta

    Kokosová roláda II.

    Kokosová roláda II.

    Nudle s tvarohem

    Nudle s tvarohem

    Vídeňská cibulka

    Vídeňská cibulka

    Pečené sladké brambory s řepou

    Pečené sladké brambory s řepou

    Zeleninový salát s kuřecím masem

    Zeleninový salát s kuřecím masem

    Cizrnová polévka

    Cizrnová polévka

    Dušený králík (nejen) se zeleninou

    Dušený králík (nejen) se zeleninou

    Bábovkový dort

    Bábovkový dort

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    95
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    39
    Sangría bez alkoholu
    Sangría bez alkoholu
    36
    Plněné croissanty
    Plněné croissanty
    34
    Vánoční punč II.
    Vánoční punč II.
    26
    Malinový tart s mandlemi
    Malinový tart s mandlemi

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    Konec mezi Štaidlem a Bartošovou: Arturova chůva uvedla slavné jméno

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    Představy vs. mateřská realita! Děkujeme za tu upřímnost

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    • Recepty.cz
    • Holubce
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí