Holandská vejce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce natvrdo
    • 300
      g uzené maso - vařené
    • 200
      g sýr
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce nakrájíme kráječem na plátky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Do vymazaného pekáče uložíme vrstvu vaječných plátků, posypeme polovinou uzeného masa, posypeme polovinou sýra, polejeme polovinou smetany, rozmíchanou se 2 žloutky a uložíme opakovaně další vrstvu. Vložíme do trouby a krátce dozlatova zapečeme. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    21. 3. 2006 08:51

    Dělám také, ale prokládám plátky vařených brambor a k tomu již jen salát.