Halský dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • 100
      g hladká mouka
    • 125
      g solamyl (bramborový škrob) bramborový škrob
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Na polevu
    • 3
      ks citronová šťáva
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve ušlehat celá vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Za sucha smíchat mouku se solamylem a práškem a pak opatrně zamíchat do ušlehané hmoty. Pečeme asi 30 minut ve vyhřáté troubě. Necháme trochu vydýchat, ještě teplý dot propícháme vidličkou a zalijeme polevou z citronové šťávy a cukru.
2
Tento dort má zvláštně pikantní chuť po citronu. Vyzkoušejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.