• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ
    • Recepty.cz
    • Grandiózní
    Napište svůj komentář k receptu

    Grandiózní

    autor: mika1988
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    obtížnost: střední
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Grandiózní
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 300
        g kuřecí maso prsa 250-300 g
    • Bramborákové těsto
      • 750
        g brambory
      • 3
        stroužek česnek
      • 2
        ks vejce
      • 1
        lžička majoránka
      • 1
        lžička kmín
      • 150
        g hladká mouka
      • voda
      • 1
        lžička sůl
      • 1
        špetka pepř mletý
    • Nivová omáčka
      • 100
        g sýr niva 50-100
      • 2
        dl smetana 30%
      • 1
        špetka vegeta
      • 50
        ml mléko
    • Zelný salát
      • 1
        ks zelí čerstvé - krouhané
      • 4
        lžíce kapie
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        lžíce cukr
      • 1
        lžíce olej
      • 1
        lžíce ocet

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky cca 10 a více ks a rozklepeme je na plátky a okořeníme steakovým kořením. Vložíme do bramborového těsta a důkladně obalíme. Pokládáme na pánev s rozpáleným olejem a smažíme, až jsou pěkně křupavé jako nejdokonalejší bramboráčky na světě. Poté je vyjmeme a necháme okapat přebytečný olej.
    2
    Mezitím si připravíme suprovou nivou omáčku a to tak, že: na pánev smetanu a mléko v poměru 4 díly smetany a díl mléka a přidáme nastrouhaný sýr niva a dochutíme vegetou, ale opatrně protože niva sama o sobě je docela dosti slaný sýr s výraznou chutí. Na 2 dl smetany připadá cca 50-100 g nivy, ale nechal bych to na vás, jen ještě dodám, že větší množství sýru je chutnější.
    3
    Servírujeme nejépe na dřevěném prkně, na kterém je uprostřed v misce nivová omáčka - a okolo jsou plátky v bramborovém těstě a na druhé straně je zelný salát. Nejlepší je nechat plátky v omáčce pěkně nasáknout a věřte nebo ne, je dobré tam dát i ten salát.
    4
    Tento recept jsme vymysleli s kamarády a po jeho uskutečnění jsme byli opravdu skvěle najezeni.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Granáty

    Granáty

    Dršťková polévka grand

    Dršťková polévka grand

    Melounovo-mangová granita

    Melounovo-mangová granita

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • lentilka
      lentilka | 16. 4. 2012 13:09

      grandiozní co?

    • Mášenka M | 29. 3. 2011 20:51

      Nechybí tu kousek názvu ?

    • martin jirout
      martin jirout | 16. 11. 2006 23:35

      to já občas ano takovej zvěřinovej steak není vůbec na škodu.....:-)Ale jinak samozřejmně děkuji

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 08:44

      Martine, vy se tváříte, jako by Vás to udivovalo....nebojte, jsme hodné, laskavé a koloušky si k večeři nedáváme :-). Ale narazit na chlapa, co vaří a umí si s tím vyhrát je vzácné.

    • martin jirout
      martin jirout | 15. 11. 2006 16:33

      Řekněme kolem 20.let,,,:-)...To by jeden neřekl...........................................................

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 15:31

      Chudák Martin, už sme jak baby-dohadzovačky :))) Ešteže nie sme vedľa neho, to by sa zbláznil:)))

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 15. 11. 2006 09:01

      Tak ještě zbývá specifikovat to mládí :-). A vítejte do našeho východočeského lobby - taky jsem z té oblasti - kvůli práci taktéž v Praze.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 15. 11. 2006 07:25

      Martine, vy by ste boli ideálny zať, ja by som sa od toho bowlingu ani nehla, zmenila by som ho len za Krkonoše, takže aj vy by ste mali odo mňa pokoj, a vy by ste si s mojou dcérou dokonale rozumeli, z kuchyne by ste si spravili priestor aj na bivakovanie. Ona je to, čomu Francúzi hovoria gurmet.

    • Martin Jiorut
      Martin Jiorut | 14. 11. 2006 18:49

      jsem rád že to dělá radost najen mě ale také vám to se to potom píše .....k mému medajlonku ...Jak jsem již zmínil jsem svobodný ,mladý ,pracuji jako vomastek v jednom pražském bowling klubu....mám střední vzdělání ...mám rád dobré jídlo a jako skoro každý Čech také dobre pivo a pěkné ženy asi jako každý chlap...a samozřejmě také psaní receptrů na tyto stránky...dále pocházím z krkonoš ,ale momentálně bydlím v Praze -kvůli práci...kdyby jste chtěli vědět cokoli jiného stačí napsat....Martin Jirout

    • Airan
      Airan | 11. 11. 2006 15:16

      ELA, to je dobry napad! Marine, mam na krku jednu neprovdanou dceru, sikovnou ale narocnou, co vy na to?

    • ANNA POLÁKOVÁ
      ANNA POLÁKOVÁ | 10. 11. 2006 19:28

      kuřecí v bramboráčcích milujeme, dneska jsem zkusila s nivovou omáčkou a zelným salátem podle p.Jirouta. Málem snědli i mě. Super nápad, dávám 1****

    • Pavla
      Pavla | 9. 11. 2006 18:10

      Pane Jirout, tohle jídlo patří k zamilovanym jídlům mého syna, ale udělat k tomu tu omačku to by mě nenapadlo. Takže o víkendu vyzkouším. Až si to budete dělat příště ,dejte si tam místo masa půlku hermelínu nebo kousek nivy zabalené v anglické slanině a k tomu zelný salát s křenem. Taky to nemá chybu.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 9. 11. 2006 08:49

      Tedy, Martine, hezky jste začal. Podle stylu odhaduji, že tam bude i nějaké vyšší vzdělání...a taky docela slušný nadhled a humor..to se cení....povíte nám zvědavkám?

    • ELA
      ELA | 8. 11. 2006 23:31

      Martine, to jste neměl psát, teď se na Vás uspořádá celorepublikový hon :)). Takže bacha na manželu- či zeťuchtivé dámy, hodně štěstí a inspirace!

    • martin jirout
      martin jirout | 8. 11. 2006 23:06

      jsem svobodný,takže manželce nevařím a docela mě teda mrzí že jsme vymysleli již něco tzv.známého ale určitě vám děkuji za všechny komentáře ať jsou jakékoli protože to mi udělá vždycky radost a za každou novou radu jsem hrozně rád těším se na vás při dalším receptu....

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 8. 11. 2006 11:45

      Pán Jirout, nič v zlom, ale to mäsko je známy čiernohorský rezeň, aj tu je uvedený, aj keď pod iným názvom.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 8. 11. 2006 10:18

      Zase jste mě dostal, Martine:-))) Už si to tisknu...

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 8. 11. 2006 10:04

      Myslím, že žlučníkář ví co si může dovolit sníst.

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 10:03

      Tak možná si Martin promyslí, zda nepřidá nějaký svůj medailonek. Nebo "sívíčko" :-).

    • Di
      Di | 8. 11. 2006 09:55

      To musí být opravdu suprové, pouze bych u nivové omáčky dala přednost kořenění barevným pepřem před vegetou. A protože, Martine tuším, že jste mladší až mladé věkové kategorie, varování pro starší ročníky: pro ne zcela dobře fungující žlučník může být tato grandiózní chuťová kombinace smrtelná!! Takže všeho s mírou, jen opatrně ochutnat a raději se pojistit něčím, co rozbouřený orgán zklidní!

    • Berča
      Berča | 8. 11. 2006 09:51

      Teda pane Jiroute, máte mě dnes na svědomí. Dostala jsem okamžitě na něco dobrého chuť a po ruce mám jen tatranku. Po přečtení vašeho receptu skoro slintám, mám štěstí, že nejsem doma, to bych vyrvala ledničku z pantů. O víkendu určitě vyzkouším. Docela by mě zajímalo (odpusťte tu smělost), jestli jste ženatý a jestli takovéto dobroty vaříte manželce. Mě manžel nevaří - neumí to - béééé. Protože, jestli jste svobodný, ženský se o vás určitě poperou.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Syrové Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cukr Hladká mouka Kapie Kmín Kuřecí maso Majoránka Mléko Ocet Olej Pepř mletý Smetana Sůl Sýr Niva Vegeta Vejce Voda Zelí
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněný vepřový bůček

    Plněný vepřový bůček

    Fenyklový salát

    Fenyklový salát

    Světová pomazánka na chlebíčky

    Světová pomazánka na chlebíčky

    Jogurtová buchta II.

    Jogurtová buchta II.

    "Péřová" bublanina

    "Péřová" bublanina

    Sladké oplatky

    Sladké oplatky

    Zeleninový salát s balkánským sýrem

    Zeleninový salát s balkánským sýrem

    Vánoční cheesecake

    Vánoční cheesecake

    Čočkový salát se zeleninou

    Čočkový salát se zeleninou

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    20 minut
    Hrášková polévka s lososem

    Hrášková polévka s lososem

    30 minut
    Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou

    Quesadilla s kuřecím masem a…

    15 minut
    Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

    Těstovinový salát s tuňákem a…

    30 minut
    Dýňová tofu pomazánka

    Dýňová tofu pomazánka

    90 minut
    Borůvkový cheesecake

    Borůvkový cheesecake

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    110 minut
    Citronový dort s třešněmi

    Citronový dort s třešněmi

    Poslední sledované recepty

    37
    Domácí granola s mandlemi a medem
    Domácí granola s…
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    25
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka Forejta budete milovat!
    Rajská omáčka s hovězím masem: Recept Přemka…
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…

    Sledujte nás

    AHA.cz Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    Výbuch citů Burešové! Jsem úplně v pr*eli, pokutu zaplatím

    AHA.cz Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    Gott běhal za modelkami do šatny! Já jsem si Karla celý život vážila, ale ...

    AHA.cz Deník Aha! 20.4.2021

    Deník Aha! 20.4.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Horoskop na tento týden: Kdo konečně zaboduje v práci?

    Dáma.cz Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Seriál Ulice: Márovi hrozí vězení, půjde Blance o život?

    Ženy.cz Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Navzdory pandemii: Nové české módní značky, které byste měli znát!

    Maminka.cz Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Veronika Kašáková se bojí o syna. Několik týdnů po porodu mu diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    Vladimír Mertlík: Socani v módu sebedestrukce. Konec nejstarší české strany je na spadnutí

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    Kapkové zavlažování: Šetří čas, peníze a funguje i proti plevelu

    • Recepty.cz
    • Grandiózní
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí