Gnocchi se špenátovo-smetanovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Terrad

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks cibule menší
    • 4
      stroužek česnek
    • špenát asi 10 špalků
    • smetana ke šlehání
    • 100
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • olej
    • gnocchi 1 balíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, do větší pánve nalejeme trochu oleje a dáme smažit. Maso osolíme a opepříme, přidáme špenátové špalky a prolisovaný česnek - dle chuti. Pokud používáme špenát v kostce, je vhodné maso lehce podlít vodou. Až se nám přebytečná voda vydusí, zalijeme smetanou ke šlehání, zamícháme a do pánve nastrouháme tvrdý sýr a přidáme špetku muškátového oříšku. Necháme povařit, pokud se nám zdá omáčka příliš tekutá, můžeme ji lehce zahustit hotovou jíškou.
2
Gnocchi připravíme dle návodu - dáme vařit vodu, až bude vřít, vodu osolíme, nasypeme do ní gnocchi a počkáme až vyplavou na hladinu, poté jsou již hotové.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Veronika Matoušková
    Veronika Matoušková |

    23. 2. 2009 08:56

    Něco velmi obdobného dělám, jen někdy místo kuřecích prsou dám třeba žampiony - a je to velikánská mňaminka, i když díky smetaně "kalorische bombe" - ale skvělá.