Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g cibule
    • 750
      ml voda
    • 250
      ml bílé víno
    • 1
      kostka masox zeleninový
    • 1
      lžíce bylinky tymián, oregano, bazalka
    • olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • bílé pečivo plátky bagety nebo toastu
    • tvrdý sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě chvíli. Poté zalejeme vodou a vínem, rozpustíme bujon a vaříme asi 30 minut. Mezitím si v troubě nebo na pánvi rozpečeme do křupava na plátky nakrájenou bagetu nejlépe s trochou oleje a na jednu křupavou a ještě teplou stranu nasypeme strouhaný sýr. Polévku dle chuti osolíme a opepříme, nalejeme do misek, poklademe bagetou a nakonec můžeme dozdobit sekanou petrželí a čerstvě mletým pepřem.

Komentáře k receptu

  • Katka0501
    Katka0501 |

    26. 7. 2012 21:11

    úplně jsme nebyli nadšení, ale asi to bylo tím vínem, příště udělám bez vína a strochou slaniny :-)

  • Dasa Novakova
    Dasa Novakova |

    28. 2. 2010 20:18

    Pod sibuli jsem dala ještě anglickou a zaprášila trochu moukou. Polévka byla výborná.

  • Danuška
    Danuška |

    16. 4. 2007 18:18

    Polévku připravuji stejným způsobem, ale když právě nemám víno, použiju trochu octa. Výsledek je podobný.