Fofrník

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • prášek do pečiva
    • 3
      dl voda
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • těsto bramborové, v prášku
    • 6
      lžíce hera rozpuštěná, nebo másla
    • vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vezmeme sáček bramborového těsta v prášku, vysypeme do mísy. Vmícháme do něj kypřící prášek, 3 dl vody, 6 lžic tuku, 6 lžic cukru, vanilkový cukr a 2 vejce. Prohněteme a přidáme hrst polohrubé mouky. Dáme na 10 minut do ledničky.
2
Pak dáme těsto na plech a rukama těsto pořádně rozmačkáme ke krajům. Na povrch dáme zavařené ovoce a drobenku. Pečeme v rozehřáté troubě asi 200 °C, 20-30 minut.

Komentáře k receptu

  • Patricie
    Patricie |

    12. 6. 2005 13:09

    Omlouvam se, jaké koli směsi, 350gramů

  • Eva
    Eva |

    7. 6. 2005 20:41

    Zkusila bych, bramborové moučníky vydrží dlouho vláčné. Ale jaké těsto? Na trhu je spousta možností, upřesněte aspoň jak veliké. Díky,