• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Divoké závitky v římském hrnci

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Divoké závitky v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg vepřové maso kýta (nebo drůběží plátky)
    • 3
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa menší (lze i větší a starší)
    • šunka nebo anglická slanina
    • vařená vejce lze přidat
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl
    • ocet
    • kečup - jemný
    • okurka
    • hořčice
    • kyselá smetana nebo jogurt (možno vynechat)

Postup přípravy receptu

1
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na robotu. Proložíme divokým kořením a trochu osolíme. Plátky masa naklepeme, potřeme hořčicí a kečupem, položíme na ně plátky třetí cibule, šunky nebo slaniny, popř. kyselé okurky, vařeného vajíčka, jako když děláme španělské ptáčky (podle zvyklostí v rodině volíme náplň) naplněné plátky přeložíme a zajistíme nejlépe bambusovými párátky (ostrá, pevná, přírodní). Závitky položíme na zeleninu, zvenku mírně osolíme, nepodléváme, přikryjeme poklicí a dáme péci na 200 °C do trouby. Pečeme, dokud vše nezměkne (mé troubě to trvalo 1,5 hodiny).
2
Potom podáváme buď přírodní - tj. maso a k tomu plátkovou zeleninu se šťávou, nebo zeleninu rozšťoucháme, event. propasírujeme a zjemníme smetanou nebo jogurtem - omáčka má chuť jako svíčková. První varianta je dle mého názoru dietní (pokud nepoužijeme do závitků slaninu) a dokáže ukojit nezvladatelnou chuť na svíčkovou, nebo na ptáčky, i když je zrovna podle diety nesmíte....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milena kubikova | 11. 11. 2007 21:46

    vyborna zalezitost....nerobila som zavitky, ale kuracie stehna, ktore som pokladla platkami slaniny a tiez som vylozila pekacik....zeleninu som neplatkovala , ale pracne kocockovala .nepridavala som k nej ani smotanu, ani som ju nemixovala. neodhadla som mnozstvo zeleniny, tak som dorobila ako prilohu zemiaky na tymiane. nabuduce zdvojnasom mnozstvo zeleniny a bude to ako samostatna priloha.....skvele jedlo. davam jedna a vdaka za recept...rozhodne ho zaradim do repertoaru.

  • Lucie | 22. 10. 2007 14:16

    Podobně jsme maso "na diviko" dělali vždycky u nás doma,ale buď kuře nebo holoubata. Je to vynikající. U nás se ale na talíři podávala vždy pouze čistá šťáva, bez zeleniny nebo smetany, s houskovým knedlíkem. Já toto jídlo dělávám nyní také, ale šťávu přecedím a mírně jí zahustím kouskem másla prohněteným s hladkou moukou.

  • Jitka Petrásková | 19. 10. 2007 16:03

    Zrovna si lámu hlavu, co dietního uvařit. Skvělá inspirace, troufám si hodnotit i bez vlastního vyzkoušení, tady nemůžeme udělat chybu.

  • Eva Mlýnská | 19. 10. 2007 08:39

    Tohle určitě stojí za vyzkoušení. Jen toho masa to bude chtít trochu víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cuketa Hořčice Kečup - jemný Kyselá smetana Mrkev Nové koření Ocet Okurka Pepř mletý Sůl Šunka Tymián Vařená vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Marinovaná pikantní žebra

Marinovaná pikantní žebra

60 minut
Zebra koláč

Zebra koláč

30 minut
Asijský hot dog

Asijský hot dog

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

35 minut
Smetanová ředkvičková polévka

Smetanová ředkvičková polévka

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Poslední sledované recepty

300
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
37
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
34
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Sweet bar: Čím pohostit svatebčany, aby na váš den nikdy nezapomněli?
Sweet bar: Čím pohostit svatebčany, aby na váš…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Kytičkový koláč s rebarborou a jahodami: Podrobný recept krok za krokem
Kytičkový koláč s rebarborou a jahodami: Podrobný…
Pivní recepty 7x jinak: Pečený bůček, buřty, cibulové kroužky i skvělý sýr na chleba
Pivní recepty 7x jinak: Pečený bůček, buřty,…
AHA.cz Chudák Patrasová: Slováček se v exotickém Thajsku neudržel a…

Chudák Patrasová: Slováček se v exotickém Thajsku neudržel a…

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Snoubenec ji opustil, protože byla moc tlustá. O dva roky později se stala Miss Velké Británie

Snoubenec ji opustil, protože byla moc tlustá. O dva roky později se stala Miss Velké Británie

Ženy.cz Eva Růžičková: Na výrobu šperků pro Evu Pavlovou jsem měla dva týdny

Eva Růžičková: Na výrobu šperků pro Evu Pavlovou jsem měla dva týdny

Blesk.cz Gabriela Lašková otevřeně o bulimii: Porody mi otevřely oči!

Gabriela Lašková otevřeně o bulimii: Porody mi otevřely oči!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Agáta Hanychová prozradila, jaké vybrala jméno pro třetí dítě

Agáta Hanychová prozradila, jaké vybrala jméno pro třetí dítě

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl mít na pozoru a kdo nebude mít o vášeň nouzi?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl mít na pozoru a kdo nebude mít o vášeň nouzi?

Abecedazahrady Ložnice jako na zámku: DIY tipy, jak na to

Ložnice jako na zámku: DIY tipy, jak na to

  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí