Cukety s květákem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • 2 sklenice o obsahu 750 ml:
    • 650
      g květák
    • 300
      g cuketa
    • 500
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      lžička cukr
    • 0,5
      lžička pepř mletý v celku
    • 4
      ks koriandr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák omyjeme, zbavíme nečistot, necháme okapat a rozebereme na malé růžičky. Cukety omyjeme, odkrojíme špičky, nakrájíme na stejně velké kousky. Vodu svaříme s octem, solí, cukrem a koriandrem.
2
Napřed vložíme do nálevu květák a asi 4 minuty blanšírujeme, potom přidáme cukety a blanšírujeme ještě 1 minutu. Zeleninu vybereme a naplníme do sklenic. Nálev necháme ještě jednou přejít varem a nalijeme na zeleninu. Důkladně zavíčkujeme. Před podáváním necháme nejméně 1 týden uležet.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.