• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Cuketové zelí - zavařené
    Napište svůj komentář k receptu

    Cuketové zelí - zavařené

    autor: Věra z DC
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 20
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Cuketové zelí - zavařené
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        kg cuketa
      • 6
        cibule
      • 0,50
        l ocet
      • 500
        g cukr
      • 50
        g sůl
      • 2
        lžíce kmín

    Postup přípravy receptu

    1
    Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
    2
    V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Cuketové zelí

    Cuketové zelí

    Cuketové zelí

    Cuketové zelí

    Zavařené fazolky nakyselo

    Zavařené fazolky nakyselo

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • aidaho
      aidaho | 20. 7. 2016 08:06

      zkus bramboruvý salát jak máš ráda jen místo brambor na kostičky cuketu, taky výborné

    • lena
      lena | 6. 9. 2015 12:50

      Je to výborné. Další super recept na zpracování cukety. Myslela jsem si, co toho nemám, ale ve finále po oloupání a vydlabání mi zbyly asi dvě kila nastrouhané cukety. Ale to zelí je fakt výborné, i za syrova jsem stále ochutnávala :-)) . Jednou jsem zkoušela dělat napůl kysané zelí a napůl cuketu k obědu a manžel to vůbec nepoznal a zelí si pochvaloval. Už jsme byli docela přejedení cuketových řízků a plněné cukety, takže tento recept mi přišel vhod. Je vážně skvělý, díky.

    • Iveta
      Iveta | 27. 8. 2014 08:58

      Výborné,všem chutná,děkuji za recept ;-)

    • Eliz
      Eliz | 8. 8. 2013 15:42

      Moc diky, prave jsem dodelala jednu davku, uz za syrova chutna dobre a uz se tesim, az ho otevreme :-) Jen pro ostatni, z teto davky je tak 6,5 velkych (0,7l) zavarovacek.

    • Radka
      Radka | 22. 7. 2013 10:39

      Naprosto GENIÁLNÍ !!!

    • Jana Remková
      Jana Remková | 16. 8. 2008 11:44

      Takže,Ladi,jak vidíš,spadlo to přímo do komentářů!No,já sama cuketu nemám,ale pořád mne někdo zásobuje a můj syn je blázen do těch pečenáčů,takže se nebojím,že bych s tím neměla co udělat.To zelí rozhodně vyzkouším,v zimě budu jen konzumovat.Fan už jsem si koupila a dám pozor.Tdy v Albertu totiž není jiné práškové sladidlo a do Kaufu to je dost z ruky.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

      Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

      Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:38

      Jano,Fan určitě použít můžeš - ale pozor - nedej ho víc než těch 100g - Právě Fan má tu "pitomou" vlastnost, že ve větším množství udělá hořkou chuť,podle mě ale sladké je to i na těch 100g dost a radši kyslelejší než hořké.Taky dodělávám cukety a nechci je už vidět.Do příštího léta.:-)))

    • Jana Remková
      Jana Remková | 14. 8. 2008 23:41

      Tak,Ladi,taky to to zkusím s tím sladidlem,myslíš,že může být i Fan,nebo,jak se to jmenuje?Teď jsem dodělala od Terezky ty pečenáče z cukety a zase nějakou dostanu,tak je dobře,že je na ni využití.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 14. 8. 2008 20:59

      Pani Lada, ďakujem za radu. Cukiny mám a sladidlo si zaobstarám. Prajem pekný večer, Klára.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 14. 8. 2008 19:23

      Kláro, ještě jsem se nesetkala s žádným receptem,kde by normální cukr nešel naharadit dia sladidlem a věřte,že vím o čem mluvím.U tohoto receptu konkrétně jsem použila 100g diasladidla od firmy SCHNEEKOPPE s názvem Diabetiker Süsse - koupíte normálně v Kauflandu..Je to výborné a pro diabetiky naprosto skvělé. jo a tenhle recept je taky super!!!!

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 14. 8. 2008 09:56

      Nevia niekto, či sa to dá aj s umelým sladidlom? Ďakujem. Klára

    • Tereza J.
      Tereza J. | 14. 8. 2008 08:32

      Janka, vlani som zavarila, a môžem potvrdiť, že je to výborné, tohto roku som naložila zase .

    • Jana Pátková
      Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:15

      Také jsem dnes zavařila, sice cukety nebyly přerostlé, takové akorát a už to mám ve sklenicích, za týden zkusíme, zda je to dobré, ale syrové bylo fajné, takže dávám také velkou 1. Stále hledám a je jich tady dost recepty, kde se dají využít cukety - a kombinace další zeleniny, kterou mám na zahradě.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 20. 8. 2007 17:51

      Práve som dozavárala, a ešte budem, cukiet mám veľa. Voňalo a vyzeralo to nádherne a aj surové chutilo:))) Vďaka za nový receptík, dávam 1.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:29

      Je výborné, dávám 1:-)

    • Věra
      Věra | 7. 9. 2006 08:11

      Cuketu mám 4 kg čisté váhy a vodu nepřidávám, pustí sama dostatek.

    • Dagmar Krejčí
      Dagmar Krejčí | 28. 8. 2006 20:29

      Já vím,že cuketa pustí vodu,ale neměla by se tam ještě přidat voda.Chtěla bych to zkusit,ale mám obavy aby to nebylo moc octové.A ty cukety jsou 4kg čisté váhy-myslím po vyčištění?

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 28. 8. 2006 13:58

      Verko, jen cuketove zeli jsem jeste nezavarovala, diky za recept:-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Pokrmy Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Kmín Ocet Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Cordon bleu se sýrem a šunkou

    Cordon bleu se sýrem a šunkou

    Kotlety na smetaně II.

    Kotlety na smetaně II.

    Velikonoční syrek

    Velikonoční syrek

    Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

    Zapečené těstoviny se slaninou a…

    Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

    Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

    Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

    Banánová espuma v čokoládové…

    Pizza z rohlíků

    Pizza z rohlíků

    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi

    Dýňový krém s kari

    Dýňový krém s kari

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    30
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    28
    Piškotová roláda univerzální
    Piškotová roláda…
    26
    České buchty
    České buchty
    24
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Tohle musíte vidět! Intimní, syrové i dojemné fotografie z porodů

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    • Recepty.cz
    • Cuketové zelí - zavařené
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí