Cuketa jednoduše

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pavlastefano

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cuketa
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cuketu oloupeme, vydlabeme, osmažíme na másle a solíme až na talíři.
2
Příloha podle chuti nebo i bez přílohy jen na chuť.

Komentáře k receptu

  • Lenka
    Lenka |

    17. 7. 2007 12:55

    Já nechám osolená kolečka cukety vypotit, pak vodu vymačkám a kolečka obaluju v polohrubé mouce, do které vmíchám směs koření (např. provensálské), smažím na olivovém oleji, solím mírně až hotové a chutná to jako příloha k masu nebo s ciabattou a dobrým sýrem k červenému vínu.

  • Di
    Di |

    17. 7. 2007 07:15

    Lepší je nenechat cuketu přerůst nebo kupovat menší plody, které se neloupou a nedlabou, pouze nakrájejí na kolečka. Osmaží se zprudka (já bych dala přednost olivovému oleji) do hněda. Osolit a opepřit lze předem i potom. Samotné jsou skvělé, doplněné jogurtem s česnekem ještě lepší.