Citronová roláda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • papír na pečení
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      žloutek
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 1
      hrst oříšky nasekané
    • 1
      hrst citronová kůra kandovaná
    • čokoládová poleva na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce a cukr ušleháme ve šlehači do pěny. Přidáme olej, citrónovou šťávu a polohrubou mouku a promícháme. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do trouby rozpálené na 250 °C a upečeme. Je to jen několik minut, vyjmeme, jakmile začnou okraje mírně zlátnout.
2
Ještě horkou roládu i s papírem zarolujeme (bez náplně) a necháme téměř zchladnout.
3
Zatím si připravíme krém. Máslo, cukr a žloutek utřeme, do téměř hotového krému po kapkách zamícháme šťávu z citrónu. Roládu rozbalíme a při rozbalování odloupneme papír na pečení. Na vnitřní straně ji potřeme krémem, posypeme kandovanou citrónovou kůrou a nasekanými oříšky. Poté ji pevně zavineme a ozdobíme mřížkou z čokoládové polevy.
4
Necháme ztuhnout, dobré je nechat ji i trochu odležet v chladnu. Krájíme až před podáváním.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: