Chocolatée moussie

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 18 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Kuchařka21

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept jsem se naučila od své kolegyně na stáži v Anglii. Zaujalo mě, jak je dezert chutný a jednoduchý.
2
1. Napustíme do středního rendlíku trošku vody, opřeme na něj ještě jeden rendlík (nesmí se dotýkat dnem) a hodíme do něj máslo, necháme trochu rozehřát, přidáme nalámanou čokoládu a malinko vody.
3
2. Než se nám rozpustí čokoláda, tak si rozdělíme vejce, ušleháme sníh a žloutky zamícháme lžící.
4
3. Rozpuštěnou čokoládu vlijeme do nádoby, stěrkou po troškách přidáme bílek. Ten ovšem nevmícháme, ale "vsekáme" tak, že stěrku obrátíme na bok a od prostředka prudkými pohyby sekáme do stěn mísy. Když přidáme sníh, po lžících přidáváme bílek.
5
4. Teď máme prakticky vše hotové, klidně naběračkou rozlejeme směs do mističek, přikryjeme je alobalem a dáme do ledničky. Nejlepší je dělat tento recept večer přes noc ztuhne nejlépe. V konečné fázi můžeme ještě například vyrobit čokoládové pilinky, stačí škrabkou břejíždět po bílé čokoládě.
6
TAK CO, CHUTNÁ? :)
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Máslo Sníh z bílku Voda Žloutek

Komentáře k receptu

  • Kuchařka21
    Kuchařka21 |

    13. 3. 2011 15:19

    to byl překlep, po troškách přidáváme sníh a potom po lžičce přidává žloutek ;)

  • Klára K.
    Klára K. |

    13. 3. 2011 09:57

    Moc tomu nerozumiem, najprv so stierkou pridávame po troške bielok, ďalej, "keď pridáme sneh, po lyžiciach pridáme bielok". Tak ako to vlastne je?

  • Kuchařka21
    Kuchařka21 |

    13. 3. 2011 09:29

    Tak to já se nikdy nebála, používám vajíčka domácí ;)

  • babča
    babča |

    12. 3. 2011 22:26

    recept dobrý,jen v dnešní době je riskantní jíst syrová vejce.!

Další doporučené recepty: