• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Burizonové hrudky
    Napište svůj komentář k receptu

    Burizonové hrudky

    autor: janaon
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Burizonové hrudky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks salko
      • 300
        g cukr krupice
      • 1
        ks hera
      • burizony Nebo kukuřičné lupínky
      • mleté vlašské ořechy

    Postup přípravy receptu

    1
    Cukr vsypeme do hrnce a necháme rozpustit na mírném ohni, potom přidáme salko, které nám vytvoří 1 velkou masu ničeho, ale nemusíme se bát, mícháme dále, rozpustí se. Přidáme heru, která když se rozpustí, stáhneme hrnec z plotny. Nakonec přidáme buď burizony nebo lupínky a podle konzistence přidáme ořechy.
    2
    Ořechy tam nesmí chybět, ja jsem dělala jen s burizony nebo jen s lupínky, ale i kombinaci a byly dobré. Plníme do papírových košíčků a necháme v chladničce ztuhnout.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Burisonové hrudky

    Burisonové hrudky

    Datlové hrudky

    Datlové hrudky

    Lupínkové hrudky

    Lupínkové hrudky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Marsi
      Marsi | 12. 12. 2007 18:01

      Mily Anonyme...nevidim v tom nic neslusneho,pokud jste si vsiml/a,deje se tady tak bezne a navic jsem odpovidala Jane.Mimoch.ten muj recept je tady take pridan zvlast,jako II.Myslim,ze tyto komentare jsou tady prave proto,abychom se delili vsichni o sve poznatky a zkusenosti,popr.figle,vychytavky a vylepseni.Jestli Vy to berete jako konkurencni boj,toz se Vam predem i zadem omlouvam...:-)

    • Anonym
      Anonym | 12. 12. 2007 14:48

      Milá Marsí, není moc slušné k receptu někoho přidávat svůj.

    • Majka Rončáková
      Majka Rončáková | 19. 11. 2007 14:46

      Dělám to na dortové oplatky /zatížím/ a po zatuhnutí nakrájím na malé obdélníčky.

    • Marsí
      Marsí | 19. 11. 2007 11:13

      Janko Kutačová, je to jednoduché, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření nebo jinou, kterou máte ráda, přidejte trochu 100% ztuž.tuku, já dávám Omegu a nasypte do toho burizony, nesmí to téct musí to být husté, já to dělám od oka, pak už jen tvoříte kopečky a necháte ztuhnout na alobale.Jo..taky mi chybí ty vytahovačky plomb-karamelky...-))

    • Jana C.
      Jana C. | 16. 11. 2007 21:38

      Hani,tak přesně takhle to dělala moje mamča a bylo to móc dobrý.Škoda,že už se nedělají takový ty klasický karamely,co kdysi.

    • hana Valentová
      hana Valentová | 15. 11. 2007 22:49

      tak já to dělám ještě jinak :-) - rozpustím karamelové bonbony s máslem a pak do toho vysipu borizony, vytvaruju si ovál třeba do alobalu a pak krájím na kolečka...

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 15. 11. 2007 19:28

      Marsí: prosím,dejte mi přesný recept na ty Vaše burizonové hrudky,šlo by to?Děkuji předem :o)

    • Jarka L.
      Jarka L. | 15. 11. 2007 15:22

      Marsí, to je dobrý nápad. Snad přidám trochu nasekaných mandlí nebo ořechů. Určitě vyzkouším.

    • Marsí
      Marsí | 15. 11. 2007 11:14

      Já dělám burizonové hrudky také, ale jinak. Rozpustím čokoládu na vaření ve vodní lázni, přidám půlku tabulky mléčné čokolády a nasypu burizony. Promíchám a lžičkou na plech s alobalem dávám malé kupičky. Nechám zchladit a ztuhnout na blkoně nebo v chladničce a je hotovo.

    • Pavla
      Pavla | 14. 11. 2007 18:59

      Taky je salko zahuštěné neslazené mléko.To by možná k tomu cukru bylo lepší.

    • Zdenka Matušková
      Zdenka Matušková | 14. 11. 2007 16:09

      Není to už moc sladké? Salko a ještě 300g cukru? Nebo je chy ba v receptě?

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 14. 11. 2007 15:36

      Salko je zahuštěné slazené mléko.

    • Ivana C.
      Ivana C. | 14. 11. 2007 15:32

      Salko slazené nebo neslazené?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Vaření Chlazení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Burizony Cukr krupice Hera Mleté vlašské ořechy Salko
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Kaldoun

    Kaldoun

    Tuňáková pomazánka III.

    Tuňáková pomazánka III.

    Kuřecí prsa na majolce

    Kuřecí prsa na majolce

    Třešňové rizoto

    Třešňové rizoto

    Syrečková pomazánka II.

    Syrečková pomazánka II.

    Velmi snadná žampionová omáčka

    Velmi snadná žampionová omáčka

    Ořechové řezy s polevou z remosky

    Ořechové řezy s polevou z remosky

    Salát (nejen) z černé čočky

    Salát (nejen) z černé čočky

    Doporučujeme

    30 minut
    Čočková polévka s pórkem

    Čočková polévka s pórkem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    29
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    27
    Míša řezy
    Míša řezy
    26
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Deník Aha! 6.3.2021

    Deník Aha! 6.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisová málem přišla o zuby a další věci z natáčení

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Burizonové hrudky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí