Cukr vsypeme do hrnce a necháme rozpustit na mírném ohni, potom přidáme salko, které nám vytvoří 1 velkou masu ničeho, ale nemusíme se bát, mícháme dále, rozpustí se. Přidáme heru, která když se rozpustí, stáhneme hrnec z plotny. Nakonec přidáme buď burizony nebo lupínky a podle konzistence přidáme ořechy.
2
Ořechy tam nesmí chybět, ja jsem dělala jen s burizony nebo jen s lupínky, ale i kombinaci a byly dobré. Plníme do papírových košíčků a necháme v chladničce ztuhnout.
Mily Anonyme...nevidim v tom nic neslusneho,pokud jste si vsiml/a,deje se tady tak bezne a navic jsem odpovidala Jane.Mimoch.ten muj recept je tady take pridan zvlast,jako II.Myslim,ze tyto komentare jsou tady prave proto,abychom se delili vsichni o sve poznatky a zkusenosti,popr.figle,vychytavky a vylepseni.Jestli Vy to berete jako konkurencni boj,toz se Vam predem i zadem omlouvam...:-)
Anonym
|
12. 12. 2007 14:48
Milá Marsí, není moc slušné k receptu někoho přidávat svůj.
Majka Rončáková
|
19. 11. 2007 14:46
Dělám to na dortové oplatky /zatížím/ a po zatuhnutí nakrájím na malé obdélníčky.
Marsí
|
19. 11. 2007 11:13
Janko Kutačová, je to jednoduché, ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření nebo jinou, kterou máte ráda, přidejte trochu 100% ztuž.tuku, já dávám Omegu a nasypte do toho burizony, nesmí to téct musí to být husté, já to dělám od oka, pak už jen tvoříte kopečky a necháte ztuhnout na alobale.Jo..taky mi chybí ty vytahovačky plomb-karamelky...-))
Jana C.
|
16. 11. 2007 21:38
Hani,tak přesně takhle to dělala moje mamča a bylo to móc dobrý.Škoda,že už se nedělají takový ty klasický karamely,co kdysi.
hana Valentová
|
15. 11. 2007 22:49
tak já to dělám ještě jinak :-) - rozpustím karamelové bonbony s máslem a pak do toho vysipu borizony, vytvaruju si ovál třeba do alobalu a pak krájím na kolečka...
Jana Kutačová
|
15. 11. 2007 19:28
Marsí: prosím,dejte mi přesný recept na ty Vaše burizonové hrudky,šlo by to?Děkuji předem :o)
Jarka L.
|
15. 11. 2007 15:22
Marsí, to je dobrý nápad. Snad přidám trochu nasekaných mandlí nebo ořechů. Určitě vyzkouším.
Marsí
|
15. 11. 2007 11:14
Já dělám burizonové hrudky také, ale jinak. Rozpustím čokoládu na vaření ve vodní lázni, přidám půlku tabulky mléčné čokolády a nasypu burizony. Promíchám a lžičkou na plech s alobalem dávám malé kupičky. Nechám zchladit a ztuhnout na blkoně nebo v chladničce a je hotovo.
Pavla
|
14. 11. 2007 18:59
Taky je salko zahuštěné neslazené mléko.To by možná k tomu cukru bylo lepší.
Zdenka Matušková
|
14. 11. 2007 16:09
Není to už moc sladké? Salko a ještě 300g cukru? Nebo je chy ba v receptě?