Broskvová bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 130
      g máslo
    • 220
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,8
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      ml mléko
    • 6
      ks broskvový kompot půlky
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do másla postupě zašleháme cukry a žloutky. Poté přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko.
2
Broskve nakrájíme na menší kostky a přimícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
3
Do vymazané a moukou vysypané formy dáme půl těsta, zbytek obarvíme kakaem a dolijeme do formy. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 180 °C.
4
Vychladlou bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu

  • Helena Davídková
    Helena Davídková |

    10. 3. 2009 13:04

    Bábovku jsme měli na dvě části - z formy vypadla půlka :o) všechny kousky broskví zůstaly nevysvětlitelně v půlce bábovky, ale i tak byla výborná a moc jsme si na ní pochutnali.

  • Marsi
    Marsi |

    23. 5. 2007 13:28

    Bávovka je moc dobrá. Bála jsem se, že se třeba zdrcne, ale povedla se a určitě jsme jí doma neměli naposled.

  • Kristyna Ward
    Kristyna Ward |

    30. 3. 2007 23:13

    Vyborna babovka , ja i miminko v brisku a manzel jsme si MOOOC pochutnali

  • Eva O.
    Eva O. |

    28. 3. 2007 12:37

    Moc dobrá bábovka. Půlku jsme snědli ještě když byla horká a ta druhá taky moc dlouho nevydržela, takže určitě doporučuji.

  • Jarka
    Jarka |

    7. 2. 2007 09:40

    Doporučuji vyzkoušet, moc nám chutnala, ještě jsme si ji přizdobili šlehačkou.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    31. 1. 2007 12:58

    Už jsem dělala něco podobného loni (myslím z časopisu TINA) a do těsta se daly nakrájené na kostičky hrušky - čerstvé a asi půl hrnka nemletého máku. Bylo to moc dobré.