Bramborový štrůdl

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Arltová Jana

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo (Část na potření)
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce voda
  • Náplň
    • 1
      ks žloutek
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva Z 1/2 citronu
    • 4
      lžíce mák Nemletý
    • 1
      lžička skořice
    • 400
      g vařené brambory
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme pod utěrkou odpočívat.
2
**Náplň:** třeme žloutky s cukrem a citronovou šťávou, přidáme studené jemně nastrouhané brambory, mák, van.cukr, skořici a pevný sníh z bílků, lehce zamícháme.
3
Z těsta vyválíme plát, přeneseme na plech (já válím hned na plechu s pečícím papírem), potřeme náplní, zavineme, potřeme teplým máslem a upečeme do zlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.