Bramborové taštičky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g brambory strouhané, uvařené
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • švestková povidla ochucená rumem a sekanými ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience zpracujeme na vále v těsto.
2
Vyválíme, vykrájíme větší kolečka, naplníme povidlovou náplní, přeložíme, dobře přitlačíme okraje, aby náplň nevytékala, dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu

  • klaudie razova
    klaudie razova |

    1. 10. 2008 15:04

    Zkousela sem to uvarit pro babicku ale ohodnotila to ze to moc dobry nebylo je moc vyberava

  • Dagmar Dvořáčková
    Dagmar Dvořáčková |

    13. 6. 2008 21:27

    Vyzkoušela jsem hned obě varianty- nasladko i naslano(se špenátovou nádivkou, potřené rozšlehaným vajíčkem a grilovacím kořením). Chutnali nám, ale mě se zdá těsto dost hutné. Proto uvádím obměnu receptu- taštičky(šátečky) ze šlehačky- viz recepty.

  • Hana Srnová
    Hana Srnová |

    14. 5. 2008 19:59

    Zpracovávám loňské brambory a objevila jsem tento recept. Upekla jsem hned dvojitou dávku a jsem nadšená. Dvouletý synek si stále chodil přidávat:-). Dávám za 1. Příště vyzkouším i slanou variantu.

  • Marcela Burešová
    Marcela Burešová |

    24. 11. 2007 18:14

    Moc dobré. Příště dám do těsta méně cukru. S těstem se pracovalo moc dobře. Taštičky jsem po okrajích zmáčkla vidličkou - udělá to hezký "vzor"...

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    12. 3. 2007 10:58

    Jsou výborné! AKorát prostě bramborové těsto víceméně taje pod rukama, takže jak jsem chtěla být rychlá, výsledné tvary neměly nic společného s tím obrázkem tady, ale byly to různé ranečky, čtverečky a tak, ale chutnaly všechny vynikajícně!

  • Jana Helanova
    Jana Helanova |

    2. 7. 2006 10:25

    Chtěla bych se zeptat, mají tam být celkem 2 vejce? Jedno do těsta a druhé na potření?

  • Petra
    Petra |

    7. 3. 2006 17:58

    Naslano teda asi bez cukru, žejo? :-)

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    6. 3. 2006 13:23

    Pečené s náplní z mletého masa s přidáním feferonů a jiných ingrediencí, posypané před pečením sýrem jsou výborné, doporučuji

  • Anonym
    Anonym |

    6. 3. 2006 13:19

    Jsou výborné i jako slané, plním je náplní z NIVY A SYPU SOLÍ A VLAŠSKÝMI OŘECHY A UPEČU, MNAMKA

  • Alina
    Alina |

    6. 3. 2006 13:18

    Anonyme, tohle těsto není na vařní, ale na pečení jak je jasně napsáno v receptu, to musíš dělat z jiného receptu.!! Tyto pečené jsou vynikající!

  • lidddy@seznam.cz
    lidddy@seznam.cz |

    6. 3. 2006 10:22

    Milý anonyme,tyto taštičky jsem včera dělala a protože jsem zapomněla, kde mám recept, dala jsem do nic polohr. mouku. Potom jsem podsypala hrubou moukou a stačilo spojit kolečka, naplněná povidly, po okrajích rukou (zmáčknout po obvodu). Nerozvařila se mi ani jedna, přestože jsem stejně zapomněla , že se mají péct...

  • Anonym
    Anonym |

    4. 3. 2006 18:50

    Pouzil nekdo presne tento stejny recept i na tasticky VARENE? Ja jsem to zkusila a - po 2 minutovem vareni - se mi taskticky rozvarily. Byla z toho bramborovo- knedlikovo- povidlova kase. Poradte, co vynechat, pripadne pridat. Zda se mi, ze na vareni to opravdu neni vhodny recept.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    16. 2. 2006 07:27

    Na slano i uzenina a smažená cibulka, mňam...

  • Fleur
    Fleur |

    15. 2. 2006 17:50

    Na slano klidně jsou a jsou dobré např. plněné mletým ochuceným masem

  • EVa
    EVa |

    15. 2. 2006 15:18

    výborné i se sýrem (Eidam, ale i niva, bryndza,..) a ořechy

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 2. 2006 15:16

    Kľudne to môžete urobiť aj na slano. Ja plním zemiakové cesto mäsovou plnkou ( ochutené mleté mäso a do vnútra pichnem kocôčku trdého syra ) a chutí nám to. Zvyknem podávať aj k vínu.

  • salsta aa
    salsta aa |

    15. 2. 2006 15:03

    poraďte a co kdyby se do nich nedal cukr a udělaly se naslano - s náplní slanou a sypaly kmín atd.

  • Alina
    Alina |

    7. 2. 2006 13:03

    Sypané ořechy a plněné švestkovými povidly ochucenými rumem a skořicí je pochoutka, krásně se lesknou a voní. To je přesně takový ten babičkovský recept, který mi připomíná mládí a neměla jsem na něj předpis.

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    10. 10. 2005 14:29

    Vařené taštičky s povidly jsou také dobré posypané skořicí a cukrem a polité máslem. Tak jsem se je naučila od maminky mého manžela.

  • Vlastimila Vacková
    Vlastimila Vacková |

    7. 10. 2005 21:07

    Výborné, dělám pravidelně podle tohoto receptu, sypu také ořechy jako Stáňa. Připomíná mi to staré recepty ze starých kuchařských knih, krásně voní rumem a ořechy, je to prostě fajn moučník, který už mladé hospodyně ani neznají

  • Di
    Di |

    26. 5. 2005 07:08

    Každou třetinu jinak. Příště zvolíte to nejlepší.

  • Maida
    Maida |

    25. 5. 2005 21:48

    Ježíši a čím je tedy mám posypat??? Lákavě vypadá úplně všechno?

  • Anonym
    Anonym |

    25. 5. 2005 18:43

    ...páni, vařené, obalené ve strouhaných vlašských ořechách, posypané moučkovým cukrem a polité máslem - kam se hrabe řízek

  • Di
    Di |

    25. 5. 2005 13:07

    ... nebo se vloží do strouhanky opravžené na másle s cukrem, tak to zase dělala ta moje. Potom bych ale raději nesladila těsto.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 5. 2005 12:28

    Simčo, je to tak, je to tak. Povidlové taštičky z bramborového těsta, sypané mletým mákem s cukrem a pomaštěné máslem je véééélikánská dobrota!!! Pravidelně doma děláme!!

  • simča
    simča |

    25. 5. 2005 11:02

    taštičky plněné povidlím se mohou vařit i ve vodě a pak se posypou mletým makem s cukrem,to je taky moc velká dobrota...tak to aspon dělala má babička....

  • Stáňa Nová
    Stáňa Nová |

    12. 6. 2004 17:09

    Ještě jsem taštičky posypala sekanými ořechy, které mi zbyly z nádivky. Je to recept jak ze starých časů od našich babiček. Doporučuji vyzkoušet. Během jednoho dne děti zkonzumovaly.Příště vyzkouším s makovou nebo tvarohovou nádivkou.