Bosáky II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: hulka.ja

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      ks vejce
    • 3
      ks cibule
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks sterilované zelí velká sklenice
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      ks kmín hrst menší
    • sůl podle chuti
    • olej 5 lžic polévkových

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a romačkáme. Těsně před vytvořením těsta zbylé brambory najemno nastrouháme a odlijeme z nich přebytečnou vodu. K rozmačkaným bramborám přidáváme vejce, mouku a vytvoříme těsto, do kterého nakonec vmícháme zbylé syrové a nastrouhané brambory.
2
Z těsta ihned tvarujeme válečky a vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut.
3
Do středního kastrolu dáme zelí, podlijeme vodou z přidáme kmín a takto dusíme asi 10 minut. Mezitím 2 cibule nasekáme na jemno, 1 cibuli nakrájíme na kolečka a odděleně smažíme, nasekanou osmahlou cibuli přidáme do zelí a ještě dusíme asi 6 minut.
4
Mezitím na každouporci ukrojíme plátek anglické slaniny, zbytek nakrájíme na kostičky a vše odděleně osmahneme. Na každý talíř dáme zelí, 2-3 bosáky, kostičky slaniny, plátek slaniny a kolečka osmahlé cibulky.
5
Dobrou chuť

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.