Bílková roláda s čokoládovým krémem

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Majdalinka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřaté trouby a upečeme do růžova. Těsto i s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme papír a roládu potřeme krémem, smotáme, vrch rolády potřeme zbytkem krému a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme ztuhnout do ledničky.
2
Krém: v části mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbývající mléko, rozlámanou čokoládu a cukr zahříváme za stálého míchání až do bodu varu, přilejeme mléko s moukou a žloutky a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme máslo a necháme vychladnout.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    2. 3. 2015 06:42

    Me se povedla

  • Pavel
    Pavel |

    13. 4. 2011 08:10

    TAK TENTO RECEPT JE KATASTROFA! Začal jsem pci již v jedenácti,protože mne to baví,ale za celou dobu,co se rolád týče jsem tak hrozný recept neviděl.Těsto,nonic moc,ale krém bylo to nejhorší,co jsem u krémů zažil.Ačkoliv jsem muž,měl bych být gentleman,ovšem v tomto případě upozornuji na zbytečně vyhozené peníze za ingredience.Pavel

  • Pavel
    Pavel |

    13. 4. 2011 08:03

    k

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 1. 2011 12:37

    ...záleží i na kvalitě másla(podstatně!) a velikosti žloutků.Nebo je prostě DEN BLBEC ;-) :-D .

  • Zuzka
    Zuzka |

    19. 1. 2011 11:01

    Už nevím u kterého receptu jsem to zkoušela, všechny kuchařinky (podotýkám zkušené) si tuhle přípravu pochvalovaly, já měla jednu velkou zdrclinu, tekutou a plnou sraženin. Zuřila jsem, všechno jsem vylila a druhý postup už byl klasický, zašlehávala jsem vychladlou kaši do ušlehaného másla s cukrem a bylo to super. Taky nevím, jestli je to rukama, když všichni říkali, že jim se to nestane. =-O

  • janahejd
    janahejd |

    19. 1. 2011 00:48

    Jo jo, ted uz jsem taky chytrejsi :-\ a to jsem si jeste zpocatku, naivka, pochvalovala, ze tento zpusob delani kremu neznam a o kolik je rychlejsi nez naslehavat maslo zvlast... dokud jsem z toho ovsem nemela polivku ;-)

  • dzudy
    dzudy |

    16. 1. 2011 21:50

    Já bych do teplé kaše máslo nedávala. Lépe je nechat ji zchladnout, vyšlehat máslo do pěny a pak po lžících zašlehat tu kaši ;-)

  • janahejd
    janahejd |

    16. 1. 2011 02:22

    Tak jsem zkusila tuhle roladu a vysledek je bohuzel v odpadkovem kosi, coz se mi u peceni jeste nestalo :'( Krem mel konzistenci spis jako polevka nez krem, tak dlouho jsem se s nim zlobila az mi rolada uplne vystydla a mozna i proto mi pri plneni stale jeste velmi tekutym kremem, praskla, nasledkem cehoz se "krem" vylil ven a do sirsiho okoli... proste monumentalni frustrace, mozna je to mnou (i kdyz neoznacila bych se za zacinajici kucharku), ale doporucit nemuzu...

Abecední seznam: