Bábovka v marinádě

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g tuk Perla
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl moučkový cukr
    • 3
      dl polohrubá mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 50
      g ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zamícháme tuk, cukr, vejce a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaa a oříšků. Pečeme v předem vyhřáté troubě (já peču zhruba 30-35 minut na 170 °C).
2
Ještě vlažnou bábovku zalijeme horkou marinádou - necháme přejít varem mléko s cukrem a máslem (vanilkový cukr přidávám potom, při vaření zhořkne).
3
<BR>Recept vymyslela moje sestra, aby bábovka byla vláčnější.

Komentáře k receptu

  • Erna
    Erna |

    12. 7. 2013 04:19

    This arltice keeps it real, no doubt.

  • Hana Barone
    Hana Barone |

    28. 4. 2007 12:42

    Bábovka je opravdu výborná, pekla jsem ji už několikrát a vždy s úspěchem. Občas do ní přidám trochu trochu rumu, někdy ji upeču s vlašskými ořechy, někdy s lískovými oříšky. Děkuji za supr recept!

  • Radka K.
    Radka K. |

    7. 11. 2005 10:31

    Výborná!!!! V sobotu jsem ji upekla, v neděli již nebyla a manžel chtěl upéct druhou. Bábovku jsem vyklopila, dala zpět do formy a zalila marinádou. Povedlo se.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 9. 2005 13:19

    Dani, vyklopena a vlazna. Zalivam to po lzici a tvar se zachova, nemejte obavy. Aran

  • Daniela
    Daniela |

    29. 9. 2005 10:27

    bábovka se zalévá ještě ve formě nebo vyklopená? A drží potom tvar? není rozhňanňaná, blátivá, kašička?

  • Anonym
    Anonym |

    16. 9. 2005 16:46

    Vsem, kdo se odvazi ji udelat...PATRI TAM PRASEK DO PECIVA! Uveden je v popisu ale ne v ingrediencich...omlouvam se a zdravim vas vsech Airan :-)))

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 9. 2005 14:36

    Mila Johanka, dekuji za napad, uz jsem poprosila kucharku on-line o zmene nazvu:-)))

  • Johanka K
    Johanka K |

    15. 9. 2005 13:15

    ...ahoj dievčatá...idem ju skúsiť upiecť, recept vyzerá fajn...možno by sa mohla volať aj " bábovka v marináde" aby boli spokojné aj anonymné kuchárky:))...Keď piekavam bábovku a chcem, aby mala karamelovú korku (krustu), vysypem vymastenú formu pred pečením nie múkou, al kryštálovým cukrom...idem nato..pekný deň všetkým.J.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    15. 9. 2005 09:07

    Pani Jano, recept je spravnej, podle mne anonym chtel upozornit jen na nespravny nazev a asi ma pravdu...jen me jiny nenapada:-))

  • Ivana
    Ivana |

    15. 9. 2005 07:56

    Ta marináda se teda naleje na bábovku před pečením (čili se nalije do formy) nebo po upečení se jí vyklopená bábovka polije? S odkazem na komentář to nechápu...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    15. 9. 2005 07:34

    Mám, prosím, dotaz - "Anonym" píše, že marináda se dává před úpravou - jakou ? V receptu je, že se marinádou poleje bábovka upečená, tak , jak tedy??

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    14. 9. 2005 18:25

    Mile damy, zkuste jeste tuhle babovku, myslim, ze budete prijemne prekvapeni:-)))) Dejte na Anonyma:-)))

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    1. 6. 2005 15:00

    Anonyme, proti gustu zadny disputat...proti rumu zadne namitky.

  • Anonym
    Anonym |

    28. 5. 2005 19:34

    Marináda se dává před úpravou, ten název je zaváděíicí! Ovšem byli jsme přiíjemně překvapeni:-) Bábovka je vynikající, dala jsem více mléka (celý hrnek) a trošku rumu.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    17. 5. 2005 13:41

    Opraveno.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    17. 5. 2005 13:39

    Kucharko on-line, prosim opravit recept, do marinady patri jeste 2 lzice cukru.Dekuji