• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
    Napište svůj komentář k receptu

    Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi

    autor: Smith-P.
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks kachní maso Celá kachna
      • 1
        lžíce sojová omáčka
      • 2
        lžíce med
      • 1
        lžička koření pěti vůní
    • Na nudle
      • 1
        lžíce sezamový olej
      • 1
        lžíce sojová omáčka Tmavá
      • 1
        lžíce sezamová semínka
      • olej Arašídový olej
      • malé cibulky popř. ještě trocha nahrubo nakrájené jarní cibulky
      • 1
        lžíce sambal
      • 1
        lžíce omáčka rybí nebo ustřičné omáčky

    Postup přípravy receptu

    1
    Pro přípravu masa nejprve v mělké široké misce řádně smícháme lžíci sojové omáčky, med a koření pěti vůní. Kachní prsa poté vložíme do misky a sice kůží nahoru, misku přikryjeme a takto necháme marinovat alespon 20-30 minut. Na středně rozžhaveném grilu grilujeme kachní prsa nejprve cca 5 miunut kůží dolů a po otočení dalších 8-10 minut pro střední až úplné propečení.
    2
    Je-li gril po ruce, uvaříme již během grilování dle návodu asíjské nudle v neosolené vodě. Během vaření si nakrájíme na osminky cibulky. Také si nachystáme směs na ochucení nudlí: do hrníčku dáme sezamový olej, sambal oelek, lžíci světlé a lžíci tmavé sojové omáčky, rybí nebo ustřičnou omáčku a sezamová semínka, řadně zamícháme. Krátce před sceděním nudlí naplno rozžhavíme trochu arašídového oleje ve woku a přidáme cibulku. Neustále mícháme!
    3
    Po dvou minutách přidáme scezené nudle a za neustálého promíchávání opékáme zhruba 4 minuty, přidáme kořenící směs z hrníčku a za stálého míchání opékáme ještě 1 až dvě minuty. Ihned dáme nudle na talíř. Hotové maso nakrájíme napříč na cca 0,7 cm široké plátky/kousky a přidáme k nudlím.
    4
    Nakonec ještě pár tipů: při opékání ve woku se v Asii používá standardně arašídový olej, který je sice asi jednou tak drahý jak slunečnicový, rozdíl je ovšem v chuti. Arašídový olej v poslední době není snadno k sehnání, spolehlivě zatím je ale k dostání v obchodním řetězci Kaufland. Ostatní ingredience jako je např. sambal oelek (což je asijská pasta z chilly papriček), různé sojové omáčký a také rybí nebo ustřičnou omáčku lze zakoupit v hypermarketech v oddělení s internacionálními potravinami. Při vaření asijských pokrmů je dobré mít vše předem připravené a mít vše po ruce. Opékáme-li totiž ve woku, nemůžeme se od něj vzdálit, jelikož je nutné, aby wok byl co nejvíce rozpálený a abychom neustále míchali.
    5
    K chuti tohoto pokrmu: masíčko je nasládlé a pikantní nudle k tomu výbroně ladí. Je pochopitelně víc než jen vhodné a stylové tento pokrm jíst jídelními hůlkami. Člověk zjistí, že to není až tak těžké.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

    Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

    Kachní prsa na švestkách

    Kachní prsa na švestkách

    Kachní prsa na fících

    Kachní prsa na fících

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Ina
      Ina | 8. 1. 2011 16:30

      Recept vypadá opravdu zajímavě, někdy určitě vyzkouším (až nakoupím potřebné ingredience).

    • jo kalma
      jo kalma | 3. 12. 2009 13:46

      kvůli komentáři k tomuto receptu jsem se zaregistrovala.Měla jsem ho nachystaný už nějakou dobu,ale vařila jsem až dnes a je vynikající,akorát jsem použila kuřecí prsa.Ještě teď se olizujeme,zařadím ho mezi svůj "repertoár"

    • Anna Ganajová
      Anna Ganajová | 6. 11. 2009 14:01

      Omlouvám se, že jsem nenapsala. Recept byl opravdu vynikající. Kachní prsa byla výborná a s nudlemi to nemělo chybu. Vřele doporučuji. V neděli se tento pokrm chystám vařit již po třetí, ale tentokrát jsem vše nakoupila v Makru, kde je jak Arašídový olej, tak ústřičná omáčka a sambal oelek. Jediný problém byl sezamový olej, ale už ho také mám.

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 6. 4. 2009 21:33

      Na komentář se určitě těším. V příštích dnech si to také zase jednou uvařím, mám tento recept totiž velmi rád, akorát mám v hlavě vždy tolik nápadů, že se na něj malokdy dostane. :-)

    • Anna Ganajová
      Anna Ganajová | 28. 3. 2009 21:59

      Zítra se chystám na tento pokrm a jsem zvědává, jestli bude chutnat a až dovařím, určitě sem napíšu, jak recept uspěl, i když nepochybně bude skvělý. Konečně totiž mám všechny ingredience, protože například sambal oelek jsem doma neměla, ale hypermarket globus posloužil dobře :-)

    • Gaba
      Gaba | 12. 3. 2008 12:13

      Vypadá to super, musím určitě vyzkoušet... Pane Patricku, nenechte se otrávit, občas mám pocit, že kdo se vymyká schématu "vše naházet do pekáče a čekat", není ta správná a praktická kuchařka...;-), nic proti směsi, ale vaření se dá pojímat i jinak... Díky....

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 5. 1. 2008 16:42

      Inu, pane Charlie...On se gril v trobě také medá srovnávat s grilem klasickým, či elektrickým stolním. Jinak také nevím, jaké nudle jste použil...zajisté se najdou mezi výrobci kvalitativní rozdíly. Nejlepší je vše zakoupit ve specializovaném obchodě či kupovat osvědčené výrobky z oddělení mezinárodní kuchyně. Každopádně mě mrzí, že se vám to nepovedlo, zejména když vidím kladné ohlasy jiných lidí, kteří recept vyzkoušeli.

    • Lusinda
      Lusinda | 30. 12. 2007 15:06

      Charlie,kachní prsa pečte kratší dobu,kůží dospod a třeba i zakryté alobalem,na gril můžete dát až na posledních pár minut pro křupavost kůže.Padesát minut je zbytečně moc,maso muselo být vysušené.Já jsem recept vyzkoušela dle rad autora a byl ok.

    • Charlie
      Charlie | 30. 12. 2007 14:57

      Myslím si, že jsem to vařil s láskou, ale výsledek byl více než žalostný - kachní prsa v troubě na grilu po 50 minutách tuhá, nudle po 5 min. rozvařeny. Dál již nebudu pokračovat. Pane Patriku, prosím netvrdím, že je to špatný recept, ale i takto to může dopadnout- asi špatné suroviny v krámu KAUFLAND.

    • barča
      barča | 10. 12. 2007 12:03

      Patricku, nenechte se otrávit. Občas se přece musí zkusit něco nového. Recept na řízky sem asi dávat nebudeme, že ? A aby bylo jídlo dobré, tak holt musíme počítat s časem na přípravu.

    • Tomas Usti
      Tomas Usti | 9. 12. 2007 13:12

      Právě jsem dojedl. I když jsem trochu improvizoval, tak to bylo vynikající. Místo kachny jsem dal kuřecí prsa, místo sezamového oleje jsem dal olivový. Ostatní ingredience a postupy jsem dodržel. Před měsícem jsem se vrátil z Číny a musím říct, že tento recept je přesně ta chuť která je v čínských jídlech typická. Všechny ingrdience jsem koupil v Globusu.

    • helika
      helika | 6. 12. 2007 12:37

      Pán Patrick, nedajte sa odradiť, Váš recept sme vyskúšali s kuracími prsiami a výsledok - absolútne dokonalé!Tešíme sa na Vaše ďalšie špecialitky

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 5. 12. 2007 00:51

      Bea: Děkuji za pochvalu. Vždy se snažím ke svým receptům připojit i pár rad nebo pár řádků o regionálních zvycích týkajících se způsobu vaření. Snad si recept i někdy budete moct vyzkoušet a snad Vám také zachutná :-)

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 4. 12. 2007 19:38

      Co mě nejvíce na tomto serveru vadí je, že zde komentují lidé, kteří recept ani nehodlají vyzkoušet ani si ho nepřečtou a na to už začínám být opravdu alergický. Stejně jak na to když někdo začne nevyzkoušený recept kritizovat. Člověku se pak vůbec nechce posílat sem další recepty...A kdyby jste si Vy, paní Zdeno přečetla pokaždé alespoň první 4 slova každého odstavce, tak byste věděla, že poslední dva odstavce už nejsou o přípravě ale o vzácných a cenných tipech, které možná jinde nenajdete!

    • Bea
      Bea | 4. 12. 2007 19:31

      výborný recept, výborný opis, ako sa má azijské jedlo pripravovať, t.j. rýchlo opekať, miešať a najmä, vopred si všetko pripraviť - dokonale posekať, pokrájať, pripraviť všetky omáčky atd., po prečítaní receptu ma mrzí, že nemám doma kačku!!!

    • Daniella O.
      Daniella O. | 4. 12. 2007 16:25

      Pani Zdeno, kdyz si date minutku na to, ze si recept prectete, zjistite, ze celkova doba pripravy Vam zabere asi 15 minut a bude to uzasne dobre. V knihkupectvi si prece take nevybirate knihu podle toho, kolik ma stran, ale podle autora a obsahu. Nebo se snad pletu?

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 4. 12. 2007 12:58

      Paní Lusindo a tvrdím snad ve svém příspěvku, že mě k tomu někdo nutí?

    • Lusinda
      Lusinda | 4. 12. 2007 12:13

      K tomu vás paní Zdeno nikdo nenutí.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 4. 12. 2007 11:34

      Já když vidím takhle dlouhý recept, tak se mi ho nechce ani číst, natož potom vařit.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kachní maso Koření Malé cibulky Med Olej Omáčka Sambal Sezamová semínka Sezamový olej Sojová omáčka
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní fazolky

    Pikantní fazolky

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Kořeněná panenka - grilovaná

    Dunajské vlny s třešněmi

    Dunajské vlny s třešněmi

    Tvarohové kynuté buchty

    Tvarohové kynuté buchty

    Jahodové muffiny II.

    Jahodové muffiny II.

    El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

    El Paso Kořenící směs na fajitas…

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Jednoduché rybízové muffiny / koláč

    Boží milosti F.O.O.D.

    Boží milosti F.O.O.D.

    Naložená kuřecí křídla

    Naložená kuřecí křídla

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    245
    Linecký tvarohový koláč
    Linecký tvarohový koláč
    66
    Palačinky
    Palačinky
    43
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    43
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    37
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Tyto slavné krásky zkrátily své vlasy na kluka: Jak jim pixie styl prospěl?

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Asijská grilovaná kachní prsa s opékanými nudlemi
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí