Anglický vánoční chlebíček s rumem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g sušené ovoce směs s rozinkami (pokud možno polovina světlého ovoce a polovina tmavého)
    • 100
      g vlašské ořechy strouhané
    • 100
      g mandle strouhané nebo kokos
    • 125
      g hera nebo máslo
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva vrchovatá
    • 100
      ml hnědý rum možno i více
    • alobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce nakrájíme na kousky, smícháme s mletými ořechy, mandlemi a 3 lžícemi mouky a promícháme. Zalijeme rumem a necháme přes noc táhnout.
2
Druhý den utřeme máslo, cukr a vejce. Do utřeného základu vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec ovocnou rumovou směs. Promícháme a těsto klademe do vymaštěné a strouhankou vysypané větší chlebíčkové formy (nebo dvou menších, či do jiné formy).
3
Pečeme zvolna asi při 160 °C cca 45 minut. Upečený chlebíček necháme prochladnout, vyklopíme na plochý tác a dost silně pokapeme rumem.
4
Úplně vychladlý zabalíme do alobalu a necháme nejméně týden uležet v chladu. Pak vyjmeme pocukrujeme nebo polijeme polevou dle chuti, krájíme na plátky a podáváme. Zabalený v alobalu vydrží i několik týdnů vláčný.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: