Přidat fotografii
Dáme vařit vodu na Gnocchi a uvaříme je dle návodu. Na troše olivového necháme cibuli zesklovatět, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kousky a... více o Gnocchi se slaninou, sušenými rajčaty a parmazánem
Pekáč vymažeme máslem a zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Na cibuli položíme plátky naklepané, osolené a opepřené krkovice. Pekáč přiklopíme a... více o Vepřová krkovice v troubě
Omyté a osušené maso nasolíme a opepříme. V pekáčku rozpustíme sádlo a maso zprudka opečeme ze všech stran. Pak přidáme obě cibule, česnek a kmín. V... více o Eintopf Vepřová plec z trouby
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku. Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo). V případě potřeby lehce podléváme vodou. Po chvilce... více o Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Kuře vybalte, neumývejte a jen osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran i zevnitř ho pak silně osolte. Dejte ho na talíř, nezakrývejte a nechte přes... více o Pečené kuře
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme... více o Černá čočka s mrkví
Dáme vařit těstoviny. V pánvi rozpustíme tavený sýr ve smetaně. Pak přidáme špenát a česnek. Povaříme asi 5 minut. Pak dochutíme solí. Nakonec přidáme... více o Těstoviny se špenátem
V pánvičce zahřejeme olivový olej, přidáme na plátky nakrájený česnek a po chvíli i šunku a lehce ji osmahneme. Pak rozklepneme vajíčko. Ve chvíli,... více o Těstoviny Corleone
Nejdříve dáme vařit rýži. Na pánvi rozehřejeme olivový olej na středně mírný plamen (6) a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule lehce... více o Rizoto s Tyrolským špekem
Tagliatelle dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku – netrvá déle než uvaření těstovin. V hluboké pánvi... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou
Cibuli pokrájenou nadrobno osmahneme na trošce olivového oleje. Cizrnu vyjmeme z plechovky a ohřejeme (např. v mikrovlnce). V hrnci rozpustíme lžíci... více o Cizrnová kaše
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme například na plátky. Na sádle orestujeme cibuli, přidáme čerstvé houby, opepříme,... více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Hrách namočíme do studené vody alespoň na 2 hodiny - mezitím hezky nabere na objemu. Pak ho ve stejné vodě pozvolna vaříme 1 hodinu. Nakonec hrách... více o Hrachová polévka
Předem upozorňuji, že je třeba zakoupit pravé indické koření (Kurkuma, Římský kmín). Červenou čočku dáme vařit - stačí 6-7 minut varu. Jednu cibuli... více o Indické kari z červené čočky
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky a okořeníme rozmarýnem, pepřem a solí. V lednici necháme odležet alespoň 30 minut, ideálně přes... více o Červené fazole s kuřecím masem
Původně se tento recept dělal jen z bůčku, až na konci minulého století se začalo přidávat i dietnější maso. Poměr je tedy čistě na Vás, nám tento... více o Vepřové výpečky se zelím
1 mrkve a 2 menší petržele (nebo 1 větší), případně i kousek celeru (nemusí být) osmahneme na másle. Přidejte vývar (stačí jen voda) a vhoďte brambory... více o Milionová polévka
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (sousta), hodně osolíme a obalíme v mouce - přebytečnou mouku odebereme. Na pánvi rozpálíme olej a máslo a maso... více o Kuřecí maso se zeleninou
Vejce vyšleháme s mlékem a špetkou soli. Vmícháme prosátou mouku a asi 100 ml vody. Těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj na pánvi vytřené... více o Slané palačinky
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Ještě zmražené mořské plody rozkrájíme na menší kousky, co se nám ve zmrzlém stavu podaří. Ve velké pánvi zahřejeme olivový olej a přidáme nakrájené... více o Těstoviny s mořskými plody
Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte... více o Hráškové rizoto
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme a necháme stranou, až se vysráží přebytečná voda. Následně je otřeme papírovým ubrouskem od vody. Poté... více o Těstoviny Alla norma
Dáme vařit vodu na těstoviny (sáček obsahuje cca 16 kol těstovin). V pánvi na másle orestujeme nakrájený špek a pórek, po chvíli zalijeme troškou... více o Fettuccine Con Speck E Gorgonzola
Těsto rozviňte a na jeho střední část naneste ingredience viz níže. Pak ho zabalte, potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Nakonec... více o Slaný štrůdl - 4 varianty
Filety tmavé tresky z obou stran osolíme a opepříme a jen velmi lehce pokapeme olivovým olejem. Rozehřejeme troubu na maximální teplotu a na plech si... více o Treska tmavá na másle pečená
Cherry rajčátka nakrájíme na drobno. Přidáme k nim sýr Cottage a bazalku. Pořádně promícháme. Na olivovém oleji krátce zpěníme na plátky nakrájený... více o Cuketové nudle se sýrem Cottage
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme mléko, parmazán a 3-4 špetky soli. Vše řádně vidličkou rozšleháme. Do hrnce, který může do trouby, dáme trochu... více o Frittata
Na dno nádoby dáte půl kila dobře proprané rýže, na kolečka nakrájený citron, 5 kuliček nového koření, muškátový oříšek, hřebíček, zázvor, tymián,... více o Rýžové víno saké
Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.... více o Česnečka s krutony
Rýže: Jasmínovou rýži uvaříme dle návodu - můžeme ji 30 minut předem namočit do studené vody, pro delší zrna. Zeleninová pánev: Nejdříve pořádně... více o Zeleninová pánev s vepřovým masem