509
Plátky lososa omyjeme, osušíme a položíme do jemně vymazaného pekáčku. Osolíme, poklademe umixovanou střídkou promíchanou s nasekanou petrželkou,... více o Gratinovaný losos s chlebovou střídkou
Lilek nakrájíme na kolečka (1 cm), osolíme a necháme vypotit. Po vypocení osušíme a nakrájíme na kostky, cuketu taktéž nakrájíme na kostky. Vše dáme... více o Gratinovaný lilek a cuketa
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým... více o Gratinované brambory s hořčicí
Džbán naplňte ledem přibližně do ¾ . Následně ho zalijte Vineou nebo jiným vínovým nápojem. Přidejte hlavní složku nápoje Fernet Stock Citrus.... více o Citrus Grappino
Pomeranče důkladně omyjte, nakrájejte na plátky a rozčtvrťte. Z granátových jablek vymačkejte šťávu a vyjměte semínka. Lístky máty trochu promněte v... více o Pomerančová limonáda s granátovým jablkem
Pečlivě omyté grapefruity nakrájejte na tenké plátky a poté na kousky. Rozdělte je do sklenic. Přidejte mátu, vymačkanou šťávu a semínka z... více o Grapefruitová limonáda s mátou a medem
Perličku zvnějšku i zvnitřku osolte. Připravte náplň - 1 oloupané jablko, šalotky a 8 kaštanů nakrájejte na malé kostky, smíchejte s foie gras,... více o Pečená perlička s kaštany a foie gras
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout. 2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek... více o Kokosovo-grepový dort
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3... více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák
Troubu předehřejte na 180 °C, zapékací mísu vymažte kouskem másla. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Z kapusty vyřízněte stonky a... více o Gratinované kedlubny s kapustou
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme... více o Gratinovaná brokolice
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé... více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou,... více o Gratinované brambory (nejen) s kapustou
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného... více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu... více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Z grapefruitů vymačkejte šťávu a odměřte z ní 300 ml. Cukr svařte s 50 ml vody v kastrůlku a nechte trochu vychladnout. Plody mučenky rozkrojte, dřeň... více o Sorbet z růžového grapefruitu
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě, scedíme. Květák krátce povaříme v osolené... více o Květákovo-sýrový gratin
Troubu předehřejte na 160 °C, plech vyložte pečícím papírem. Smíchejte suché suroviny a potom suroviny tekuté. Rozprostřete na plech. Uhlaďte povrch a... více o Hrušková granola
Nasekanou šalotku zpěňte na rozehřátém sádle. Orestujte nakrájená játra a poduste je - můžete maličko podlít vodou. Do jater přidejte lístky z 1... více o Zaječí parfait s želé z granátového jablka
Předehřejte troubu na 160 °C. Do mísy dejte ovesné vločky, mandle, vlašské ořechy, pekanové ořechy, kokosové hobliny, lněná semínka,chia semínka,... více o Granola s ořechy
Dejte ohřívat vývar. Oloupejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekejte najemno, zeleninu asi 5 minut orestujte na másle na mírném ohni a stále... více o Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu, trochu ji osolte a 5 až 6 minut povařte připravený fenykl. Nechte okapat a fenykl... více o Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu... více o Smetanový dort s grepovým želé
Příprava základu pro cibulačku - poctivý kuřecí vývar: Kuřecí skelety a křídla vložíme na máslem vypečený pekáč do rozehřáté trouby 220°C na 20 minut.... více o Francouzská gratinovaná cibulačka
Kuskus osolte, přidejte máslo a zalijte horkou vodou, nechte zakryté nabobtnat. Je možné, že budete potřebovat ještě trochu vody navíc. Načechrejte... více o Bylinkový kuskus se semínky granátového jablka
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno pekáčku, posypeme pokrájenou očištěnou brokolicí, nasekaným česnekem, pokrájenou... více o Gratinované brambory (nejen) s brokolicí
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky... více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme dno vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme na nudličky pokrájenou šunku a rajčata,... více o Gratinované brambory (nejen) se sušenými rajčaty
Pokud chcete zkrátit dobu vaření, je dobré namočit vločky do směsi vody, mléka a špetky soli předem. Pak v hrnci přiveďte k varu a ztlumte a nechte... více o Ovesná kaše s granátovým jablíčkem a javorovým sirupem
//6–8 porcí:// Meloun rozkrojte a lžící vyškrábněte ze středu zrníčka. Pak vydlabejte kousky melounu do mixéru. Mango oloupejte, nakrájejte a přidejte... více o Melounovo-mangová granita
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýni vydrhněte, rozkrojte, vydlabejte, nakrájejte na měsíčky, zakápněte olivovým olejem a... více o Salát z pečené dýně s granátovým jablkem
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr. Rybu dejte do... více o Marinovaný losos - gravlax
Z máty otrhejte lístky, část ponechte na ozdobu, zbytek nasypte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem horké vody a nechte louhovat asi 15 minut. Slijte a... více o Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Předehřejte troubu na 170°C stupňů. V míse promíchejte ovesné vločky, ořechy, kokos, chia semínka, třtinový cukr, sůl a kakao. V malé pánvi rozpalte... více o Domácí čokoládová granola
Předehřejte troubu na 150 °C. Do misky dejte ovesné vločky, mandle, kokos, lněná semínka, sůl a skořici. Nalijte med, kokosový olej a vanilkový... více o Domácí granola s mandlemi a medem
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně... více o Panna cotta s granátovým jablkem
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Makrely zbavte hlav, kolem páteře nařízněte, rozevřete jako knihu, vyjměte celou páteř i zbylé kosti a stáhněte... více o Čočka s uzenou makrelou a grepem
Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte olivový olej, šťávu z půlky grapefruitu a koriandr. Plech vyložte pečicím papírem a naskládejte... více o Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Bílky dejte do suché čisté mísy robotu a šlehejte střední rychlostí. Až napění, postupně přisypávejte cukr a dál šlehejte asi 10 minut, dokud... více o Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Do menšího hrnce dáme mléko. Ořechy nasekáme nahrubo a spolu s Grankem a vločkami je nasypeme do hrnce. Za stálého míchání necháme projít varem, dokud... více o Ovesná kaše s ořechy a Grankem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou... více o Gratinované brambory Dauphinoise
Maso očistěte, osolte a opepřete, zeleninu oloupejte. Česnek nakrájejte najemno a mrkev pokrájejte na špalíčky, cibuli ponechte v celku, jen případné... více o Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Nejprve upečte řepu. Položte ji na alobal, pokapejte olejem, osolte, přidejte tymián a stroužky česneku. Ten můžete lehce promáčknout rukou, aby se... více o Carpaccio z pečené řepy s granátovým jablkem a citronovým dresinkem
Troubu předehřejte na 160 °C. Jedním oloupaným stroužkem česneku překrojeným napůl vytřete zapékací mísu. Máslo pokrájejte na plátky a částí vyložte... více o Gratinované brambory a batáty
Vločky, nahrubo nasekané ořechy a semínka dáme do mísy a promícháme. V kastrůlku si smícháme med s olejem a na mírném plameni mícháme, dokud se nám... více o Granola
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte... více o Gratinované brambory
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, zasypeme paprikou, necháme vzkypět a zalejeme hrníčkem vody. Přidáme další hrníček vody a nakrájené syrové... více o Bramborový guláš
Avokáda rozmačkáme na kaši, přidáme pár kapek citronu, jogurt, utřený česnek se solí a nakonec rajčata nakrájená na malé kostičky. Jogurt se dá... více o Guacamole II.
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na... více o Guláš bez masa
Brambory nastrouháme na jemno (jako na bramboráky), přidáme na kostky nakrájené rohlíky, uzeninu, škvarky, vejce a ochutíme prolisovaným česnekem ... více o Gemerské koule
Oblíbili jste si čerstvý ananas? Pak zpozorněte! Celý článek
Také se vám často stane, že jakmile začnete grilovat a položíte první kousky masa na sotva… Celý článek
Česnek k české kuchyni patří, při vaření ho používáme téměř denně, skvělý je i do pomazánek,… Celý článek
Nemáte-li zrovna doma sójovou omáčku, můžete smíchat trochu tekutého maggi se suchým sherry.… Celý článek
Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou… Celý článek
Ždímáte si citron jen do čaje nebo citronády? Pak vás možná překvapí, že šťáva z něj dokáže… Celý článek
Špejle na grilování před používáním namočíme minimálně na 1/2 hodiny do vody. Pak se nespálí.… Celý článek
Pečené kuře je klasika, kterou má každá rád. Navíc je úžasně variabilní. Vynikající je s… Celý článek
Máte doma větší množství česneku a přemýšlíte, jak ho správně usušit a uskladnit, aby vydržel… Celý článek