Sorbet z růžového grapefruitu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
15 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks grapefruit velké (mohou být i 3)
    • 50
      g cukr krupice
    • 4
      ks mučenka (maracuja)
    • 4
      lžíce campari
    • sekt růžový (na dolití)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z grapefruitů vymačkejte šťávu a odměřte z ní 300 ml. Cukr svařte s 50 ml vody v kastrůlku a nechte trochu vychladnout.
2
Plody mučenky rozkrojte, dřeň vydlabejte a krátce rozmixujte (tak se lépe oddělí semínka). Nechte na cedníku vykapat šťávu. Dobře ji promíchejte s cukrovým sirupem a grapefruitovou šťávou a v kovové nádobě dejte na mrazák. Nechte mrazit alespoň 6 hodin, občas seškrábněte krystaly tvořící se u okrajů nádoby a vmíchejte je do zbylého sorbetu.
3
Před podáváním nakypřete sorbet vidličkou, Campari rozdělte do sklenek, doplňte sorbetem, nabíraným tvořítkem na zmrzlinu nebo hlubokou lžící.
4
Sklenky dolijte podle potřeby růžovým sektem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.