Autor:

Ořechový chléb II.

Snadné
Ingredience
Vlažná voda 300 ml
Rostlinný olej 3 lžíce
Med 1 lžíce
Hladká mouka
pšeničná
200 g
Pšeničná chlebová mouka
hladká
200 g
Žitná mouka
hladká
100 g
Vlašské ořechy
hrubě sekané
100 g
Sůl 2 lžička
Sušené droždí 1,5 lžička
Ořechový chléb II.

Postup přípravy:

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program BASIC a barva MEDIUM, ořechy přidám do těsta až po prvním hnětení.
Chléb je výborný jak se sladkými pomazánkami (myslím tím med, džem nebo nugetu), tak s tavenými sýry, lučinou, cottage, tvarohem a podobně.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Ořechový chléb II.

Komentáře

  1. Marie Ráczová   02.03.2016 | 14:38 | reagovat | závadný

    Pro ořechový chléb jsem jezdila do pekárny na Mělník. Dnes jsem jej upekla a je vynikající, nerozeznatelný od pekaře!
    Recept je skvělý!

  2. Magda Sandtmannová   07.01.2008 | 10:28 | reagovat | závadný

    Výborný recept,pekla jsem v Clatronicu,program NORMAL,těsto II,kůrka tmavě hnědá.Velice chutný chléb,s Lučinou např.-delikatesa.Dávám za 1.

  3. Heda   19.11.2007 | 11:09 | reagovat | závadný

    fantazie, je ooravdu vynikající dvám 1*.

  4. Martina Marťáskovic   19.09.2007 | 19:21 | reagovat | závadný

    Teda mami :-) Právě večeříme chlebík a je opravdu vynikající , jen jsem si trošku obměnila mouku a fotku Ti pošlu :-) Opravdu vynikající :-)) MTR . Pá M*

  5. Eva Řezníčková   07.08.2007 | 23:49 | reagovat | závadný

    Je hodně repceptů na chleba a taky jsem jich hodně vyzkoušela, ale opravdu málo je "jedlých". Tento jsem upekla a musím říct, že se povedl. Pekla jsem v pekárně ETA, program klasik, světlá kůrka a byl super. Vysoký, nadýchaný, nepropadl se a hlavně CHUTNAL. Dávám 1 a určitě oblíbený. Děkuji paní Heleno za recept.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web