Sola s kari omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek sola
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
  • Omáčka
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      sklenice masox
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • 2
      lžíce petrželka nadrobno nasekaná
    • 1
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným bujonem a za stálého míchání uvedeme do varu. Dochutíme solí, pepřem a kari kořením a na mírném ohni necháme přejít varem. Sejmeme z plotny přidáme petrželku a citronovu šťávu, promícháme. Hotovou omáčku udržujeme v teple.
2
Plátky soly lehce osolíme, po obou stranách poprášíme moukou a na rozpáleném oleji dorůžova osmažíme. Hotové porce dáme na mísu a polijeme omáčkou. Podáváme s rýží a hlávkovým salátem nebo okurkou nakrájenou na plátky.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • fubb
    fubb |

    16. 7. 2011 15:36

    Sole fish je mořský jazyk - druh platýze. :-)

  • Eva P.
    Eva P. |

    1. 12. 2008 21:44

    to je ryba.

  • Gábina H
    Gábina H |

    27. 11. 2008 12:35

    Co je sola? To jsem nikdy neslyšela.