Autor:

Gratinované brambory (nejen) s kapustou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Brambory moučné
oloupané, cca
800 g
Růžičková kapusta
cca
150 g
Moravská klobása
nebo ostravská, maďarská... cca
120 g
Tymián
čerstvý nebo sušený (lze použít i čerstvý rozmarýn)
 
Česnek
velký (nebo dva)
1 stroužek
Sůl  
Pepř mletý  
Smetana ke šlehání 250 ml
Mléko
dle potřeby na podlití
 
Tvrdý sýr
dle chuti
 
Gratinované brambory (nejen) s kapustou

Postup přípravy:

Brambory pokrájíme na slabé plátky. Polovinou plátků vyložíme dno tukem vymazaného pekáčku. Na brambory nasypeme pokrájené kapustičky s klobásou, ochutíme tymiánem, nasekaným česnekem, solí a pepřem. Na to naskládáme vrstvu ze zbylých brambor, vše zalijeme smetanou, osolíme, můžeme ještě ochutit tymiánem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15-20 minut, pak odklopíme a dopečeme doměkka. Před koncem pečení můžeme posypat sýrem, který necháme na bramborách rozpustit. Je-li třeba, po odklopení podlijeme mlékem, aby se nám brambory nepřipalovaly. Po upečení necháme krátce odstát, pak nandáme na talíře a podáváme.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Pokud chceme mít brambory bezmasé, místo klobásy můžeme použít uzené tofu nebo ochuceného šmakouna.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Gratinované brambory (nejen) s kapustou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web