Smetanový dort s grepovým želé

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
30 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Delarue

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • 2
      ks grapefruit
    • 6
      g želatina
    • 200
      ml voda do želatiny
    • 2
      lžíce tang s příchutí citrusů
    • 250
      g tvaroh
    • 150
      g moučkový cukr
    • citron z poloviny citronu
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 20
      g želatinový ztužovač
    • 100
      ml studená voda do náplně
    • 200
      g sušenky be-be kakaové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Grapefruity oloupeme, jednotlivé dílky odblaníme a naskládáme na dno chlebíčkové formy. Želatinu namočíme ve studené vodě a zahřejeme téměř k bodu varu.
2
Ochutíme ji nápojem (já měla jen Tang - lesní ovoce) a vlijeme do formy s grepy.
3
Tvaroh smícháme s cukrem, kůrou a šťávou z poloviny citronu a vyšlehanou smetanou. Želatinu namočíme do studené vody, přivedeme téměř k bodu varu a vlijeme do připravené náplně. Dobře vše promícháme a nalijeme do formy se ztuhnutým želé. Ke konci náplně klademe střídavě sušenky, náplň, sušenky, náplň, ukončíme sušenkou a dort uložíme do chladničky.
4
Po ztuhnutí formu ponoříme na několik vteřin do horké vody a potom dort vyklopíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    9. 6. 2013 21:58

    Tak už jsem to pochopila. Ke grepům se přidává želatina, k tvarohu želatinový ztužovač. Při používání želatiny a želatinového ztužovače bych se neřídila receptem, ale vždy návodem k použití, u té které želatiny a ztužovače (to se týká i množství vody ke zde uvedené gramáži). U nás měl dort velký úspěch, dokonce jsem opakovala :)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    29. 5. 2013 21:15

    Já ten recept nechápu. První je psáno, že se želatina přidává ke grepům a vzápětí, že se přidává ke tvarohu. Tak jak to je? Půl na půl? A kam přijde ten ztužovač? Taky do obojího napůl?