Autor:

Zázvorky

Střední
Ingredience
Cukr 220 g
Žloutek 4 ks
Vejce 1 ks
Hladká mouka 250 g
Hrubá mouka 40 g
Prášek do pečiva 1/3 balíček
Zázvor 1/4 lžička
Zázvorky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vejce a žloutky, cukr utřeme, přidáme ostatní suroviny, vyválíme, vykrájíme a necháme přes noc zaschnout. Pečeme zvolna asi na 150 °C. Bylo napsáno,že jsou hned měkké. Já jsem zázvorky nikdy nepekla, vyzkoušejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Reklama
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Zázvorky

Komentáře

  1. Jana   03.01.2014 | 8:39 | reagovat |

    Zázvorky jsou moc dobré.Zázvoru jsem dala přesně podle receptu a byl výrazný akorát. Hodně záleží od jakého výrobce zázvor koupíme.

  2. ČernáLuna   02.01.2014 | 17:20 | reagovat |

    Vyzkoušeno, nejsou měkké hned - chtělo to tak deset dní. Jinak zázvoru jsem dávala 4x tolik a stejně to bylo málo (pokud je to nějaký starý recept, krásně se na tom promítá kvalita dnešního koření). Pokud si těsto troufnete skrz vajíčka ochutnat, doporučuji doladit množství zázvoru podle chuti za syrova - již se to nijak "nerozleží", jak chutná těsto, tak zázvorové budou i samotné zázvorky. Jinak chuťově velmi připomínaly cukrářské piškoty. Pekla jsem 20 minut.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web