Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 33x
2+ 1 5

Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 560 g
Moučkový cukr 500 g
Vejce
celá
4 ks
Zázvor - mletý
sušený
30 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová kůra
z
1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet.

Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě téměř do zlatova. Cukroví Vám náááádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajímavé zpestření!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 33x)
Reklama
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Komentáře

  1. leren   06.12.2014 | 20:59 | reagovat | závadný

    Výborné! Pekli jsme poprvé a určitě ne naposledy! (Před pečením jsem potirala bilkem a cukrem)

  2. Alča   29.11.2014 | 20:33 | reagovat | závadný

    Tyto zázvorky peču již potřetí. Chuťově jsou výborné :-) . Těsto se mi vždy trošku drobilo, takže přidávám vodu jen tak na prstech a nebo šťávu z citronu. Poprvé jsem se nemohla dočkat, jak budou chutnat, takže jsem je nenechala odpočívat ani hodinu a i přes to, se krásně povedly. Minulý rok jsem také nečekala a hned jsem pekla- taky super. Ale letos jsem je nechala uležet 3 hodiny a bohužel se mi dva plechy taky jakoby roztekly :-( . Nevím jestli je to tím čekáním, a nebo třeba špatnou troubou :-\ . Každopádně jiné už ani zkoušet nebudu. Díky za recept :-* . Zatím mi ani jednou nevydržely do Vánoc - dnes už taky jeden plech zmizel :-))

  3. Marcela   14.12.2011 | 10:41 | reagovat | závadný

    Těsto se mi povedlo a zde jsou moje zkušenosti:
    - dala jsem o 50 g méně cukru, a i tak je to dost sladé, takže přístě cukru dám ještě míň
    - zázvoru jsem dala taky mín (cca 2 lžíce) a toho mohlo být pro změnu více, ale měla jsem strach, aby nebyly moc pálivé viz komentáře ostatních
    - opravdu se můžou vykrajovat silnější (víc jak perníčky), krásně vyskočí
    - navrh jsem je polila citronovo-cukrovo-rumovou polevou (vymačkaný citron, trochu rumu, mouč. curk) a jsou krásně měkké.

  4. Islapakova   11.12.2011 | 10:37 | reagovat | závadný

    Všem co měli těsto sypké nebo se jim zázvorky rozjely poradím : Nejdříve jsem měla těsto sypké, tak jsem přidala něco málo vody, výsledek byl, že se mi těsto rozjíždělo. Hodně jsem ho vypracovala ,mouky ale téměř nepřidala, aby něbyly zázvorky tuhé, nechala přes noc v chladnu "odpařit" , ráno už bylo těsto pevné tak akorát.Vidím, že problém se sypkým nebo mokrým těstem se tady vyskytuje.

  5. Islapakova   09.12.2011 | 20:41 | reagovat | závadný

    Je to recept našich babiček, dělávám s nostalgií také na Vánoce, pomohla jsem si vodou, všechno dohoromady bylo moc suché, asi má někdo veelllké vejce a já měla malé.

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X