Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 32x
2+ 1 5

Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 560 g
Moučkový cukr 500 g
Vejce
celá
4 ks
Zázvor - mletý
sušený
30 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Citronová kůra
z
1/2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet.

Druhý den pečeme na pečícím papíru ve středně vyhřáté troubě téměř do zlatova. Cukroví Vám náááádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajímavé zpestření!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 32x)
Reklama
Jablkový koláč Jablkový koláč, povidlové buchty: tradiční recepty jako od babičky Články z

Komentáře k receptu: Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Komentáře

  1. Marcela   14.12.2011 | 10:41 | reagovat | závadný

    Těsto se mi povedlo a zde jsou moje zkušenosti:
    - dala jsem o 50 g méně cukru, a i tak je to dost sladé, takže přístě cukru dám ještě míň
    - zázvoru jsem dala taky mín (cca 2 lžíce) a toho mohlo být pro změnu více, ale měla jsem strach, aby nebyly moc pálivé viz komentáře ostatních
    - opravdu se můžou vykrajovat silnější (víc jak perníčky), krásně vyskočí
    - navrh jsem je polila citronovo-cukrovo-rumovou polevou (vymačkaný citron, trochu rumu, mouč. curk) a jsou krásně měkké.

  2. Islapakova   11.12.2011 | 10:37 | reagovat | závadný

    Všem co měli těsto sypké nebo se jim zázvorky rozjely poradím : Nejdříve jsem měla těsto sypké, tak jsem přidala něco málo vody, výsledek byl, že se mi těsto rozjíždělo. Hodně jsem ho vypracovala ,mouky ale téměř nepřidala, aby něbyly zázvorky tuhé, nechala přes noc v chladnu "odpařit" , ráno už bylo těsto pevné tak akorát.Vidím, že problém se sypkým nebo mokrým těstem se tady vyskytuje.

  3. Islapakova   09.12.2011 | 20:41 | reagovat | závadný

    Je to recept našich babiček, dělávám s nostalgií také na Vánoce, pomohla jsem si vodou, všechno dohoromady bylo moc suché, asi má někdo veelllké vejce a já měla malé.

  4. Draha   23.11.2011 | 20:59 | reagovat | závadný

    Bez zázvorek si neumím vánoce ani představit. Zkuste někdy přidat i kandovaný zázvor nakrájený na maličké kousky. Přeji zázvorově voňavé vánoce.

  5. smerika   20.11.2011 | 19:44 | reagovat | závadný

    Ahojík, právě je peču a drží kráásně tvar, nááádherně voní DOPORUČUJU! Jen jsem je nechala 10hod vyschnout a měla jsme malá vajíčka tak jsem dala 5 a 300g cukru, jsou báááječné!!
    Tak Šťastné a Veselé!!!! ;-) ;-)

1 2 3 4 5 ... 10 ... 14 ... 18 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X