Vylepšené rafaello řezy

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • krém
    • 2
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      hrnek strouhaný kokos
    • 0,5
      hrnek cukr
    • 1
      balení mandle půlené
  • těsto
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 0,5
      hrnek olej
    • 0,8
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • na posypání
    • 2
      hrnek strouhaný kokos
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si uděláme těsto smícháním 2 hrnků polohrubé mouky s práškem do pečiva, 2 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a 1/4 cukru. Těsto vylijeme do předem vymazaného pekáčku (pekáček vymažeme olejem a posypeme hrubou moukou). Ještě před tím, než těsto vložíme do trouby, jej posypeme kokosem smíchaným s cukrem.
2
Troubu předehřejeme na 170°C a pečeme cca 20 minut (každá trouba je jiná, takže čas pečení je jen cca; zda je koláč hotový, poznáme tak, že kokos na povrchu bude mít zlatavý nádech).
3
Mezitím si vyšleháme ze 2 smetan ke šlehání a cukru šlehačku a dáme do lednice.
4
Hned po vyjmutí z trouby koláč rovnoměrně polijeme smetanou ke šlehání a necháme ho vychladnout.
5
Vychladlý koláč posypeme stejnoměrně mandlemi a potřeme šlehačkou, kterou poté ještě posypeme kokosem.
6
Koláč dáme ještě cca na hodinu do lednice, aby šlehačka pořádně ztuhla. Poté už můžeme podávat. :)
7
Přeji dobrou chuť.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.