Autor:

Vylepšené rafaello řezy

40 minut PT0H40M
Snadné
krém
Smetana ke šlehání 2 kelímek
Strouhaný kokos 2 hrnek
Cukr 1/2 hrnek
Mandle půlené 1 balení
těsto
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 2 hrnek
Olej 1/2 hrnek
Cukr 3/4 hrnek
Mléko 1 hrnek
Prášek do pečiva 1 balení
na posypání
Strouhaný kokos 2 hrnek
Cukr 1 hrnek
Smetana ke šlehání 1 kelímek
Vylepšené rafaello řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejprve si uděláme těsto smícháním 2 hrnků polohrubé mouky s práškem do pečiva, 2 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka a 1/4 cukru. Těsto vylijeme do předem vymazaného pekáčku (pekáček vymažeme olejem a posypeme hrubou moukou). Ještě před tím, než těsto vložíme do trouby, jej posypeme kokosem smíchaným s cukrem.

Troubu předehřejeme na 170°C a pečeme cca 20 minut (každá trouba je jiná, takže čas pečení je jen cca; zda je koláč hotový, poznáme tak, že kokos na povrchu bude mít zlatavý nádech).

Mezitím si vyšleháme ze 2 smetan ke šlehání a cukru šlehačku a dáme do lednice.

Hned po vyjmutí z trouby koláč rovnoměrně polijeme smetanou ke šlehání a necháme ho vychladnout.

Vychladlý koláč posypeme stejnoměrně mandlemi a potřeme šlehačkou, kterou poté ještě posypeme kokosem.

Koláč dáme ještě cca na hodinu do lednice, aby šlehačka pořádně ztuhla. Poté už můžeme podávat. :)

Přeji dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Čokoládové koláčky s želé Čajové pochutnání Články z

Komentáře k receptu: Vylepšené rafaello řezy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web