Dýňová polévka Hokaido

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks dýně
    • 1
      ks cibule drobně nakrájená
    • 2
      ks mrkev na kousky
    • 1
      ks petržel na kousky
    • 1
      ks knorr bohatý bujón kuřecí nebo zeleninový
    • sůl
    • zakysaná smetana
    • olej dýňový
    • 3
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci osmahneme na másle lehce dozlatova nakrájenou cibulku, přidáme na kousky nakrájenou dýni a ostatní zeleninu. Vše orestujeme, přidáme sůl, vodu s bujónem a vaříme doměkka.
2
Poté vše rozmixujeme ručním mixérem, dochutíme dle chuti ještě kouskem bujónu, eventuelně dosolíme a je hotovo!
3
Do talíře s polévkou přidáme lžičku zakysané smetany a pokapeme dýňovým olejem, který polévce dodá skvělé aroma.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Arielle
    Arielle |

    15. 11. 2015 08:59

    tak tak, naprosto nechapu recepte, kde se uvadi ty palmovym tukem a emulgatorama narvane umele "bujoby". vanicka nebo kostka, je to stejnej hnus.

  • Hancza
    Hancza |

    27. 10. 2015 20:33

    Polévka je výborná, když přidáte zázvor. Je pak taková hřejivá :) A kdo nemá rád zázvor, tak je výborná i s kari. :-)

  • marta.voltrova
    marta.voltrova |

    22. 9. 2015 13:17

    Přesně tak! Bujon je jen náhražka, a navíc né moc dobrá :-(

  • Jana
    Jana |

    16. 9. 2015 17:29

    Přesně tak, já dochucuji bio kořením Horalka a kari. <:-)

  • Tara
    Tara |

    3. 9. 2015 11:02

    Proč tam cpát bujon!!!! Polévka chutná i bez chemie... stačí umět dochutit