Dýňová polévka s krevetami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g dýně dužina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 700
      ml vývar
    • 125
      ml smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • 1
      ks feferonka
    • 150
      g krevety loupané, syrové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
2
Feferonku omyjeme, osušíme ubrouskem, podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nadrobno nakrájíme.
3
Krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty, přidáme feferonku. Krevety rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme dýňovou polévkou a podáváme.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.