Autor:

Dýňová polévka s krevetami

Střední
Ingredience
Dýně
dužina
400 g
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 2 lžíce
Vývar 700 ml
Smetana 125 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr  
Feferonka 1 ks
Krevety
loupané, syrové
150 g
Dýňová polévka s krevetami

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dužinu nakrájíme nahrubo a společně s cibulí osmahneme na lžíci oleje. Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut doměkka. Poté polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem a cukrem.

Feferonku omyjeme, osušíme ubrouskem, podélně rozpůlíme, vyřízneme semeník a lusk nadrobno nakrájíme.

Krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty, přidáme feferonku. Krevety rozdělíme do hlubokých talířů, zalijeme dýňovou polévkou a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Ryba „na lešo‟ Poznejte poklady balkánské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Dýňová polévka s krevetami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web