Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Hodnocení:

Moje:

50 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g čočka (předem na tři hodiny namočená)
    • 500
      g krevety (nebo humří maso, lze i konzervované)
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek kořenová zelenina (mrkev, petržel, kousek celeru)
    • 50
      ml pálenka
    • 100
      ml bílé víno
    • 1200
      ml drůbeží vývar
    • 1
      ks bobkový list (na dochucení)
    • 4
      ks pórek (středně silné)
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr
    • ocet
  • Na nočky
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      lžička sůl
    • 250
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a osmažte na něm
2
očištěnou a pokrájenou šalotku, česnek a polévkovou zeleninu. Vlijte pálenku a víno, odškrábněte přípečky, zalijte vývarem, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a poté mírně asi 20 minut povařte. Polévku pak protřete sítem nebo přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou.
3
Na nočky promíchejte uvedené přísady s 50 ml vody. Těsto zpracujte rukou, až takzvaně hází puchýře a nebude se lepit na mísu. Kousky těsta položte na prkénko a plochým nožem odkrajujte proužky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vybírejte děrovanou naběračkou, zchlaďte studenou vodou a okapané nechte stranou. Pórek osmažte na zbylém oleji v hrnci, vsypte čočku, zalijte vývarem a povařte doměkka. Vmíchejte máslo, dochuťte a podávejte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.