Autor:

Čočka s krevetami, pórkem a nočky

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Čočka
(předem na tři hodiny namočená)
200 g
Krevety
(nebo humří maso, lze i konzervované)
500 g
Olivový olej 8 lžíce
Šalotka 2 ks
Česnek 2 stroužek
Kořenová zelenina
(mrkev, petržel, kousek celeru)
1 svazek
Pálenka 50 ml
Bílé víno 100 ml
Drůbeží vývar 1200 ml
Bobkový list
(na dochucení)
1 ks
Pórek
(středně silné)
4 ks
Máslo 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Cukr  
Ocet  
Na nočky
Vejce 3 ks
Sůl 1/2 lžička
Hladká mouka 250 g
Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Postup přípravy:

Čerstvé krevety vložte do vroucí osolené vody, vypněte plamen a nechte ve vývaru vychladnout a pak je vyloupejte. Většinu oleje rozehřejte v hrnci a osmažte na něm
očištěnou a pokrájenou šalotku, česnek a polévkovou zeleninu. Vlijte pálenku a víno, odškrábněte přípečky, zalijte vývarem, vložte bobkový list, trochu osolte, uveďte do varu a poté mírně asi 20 minut povařte. Polévku pak protřete sítem nebo přes cedník vyložený namočenou vyždímanou utěrkou.

Na nočky promíchejte uvedené přísady s 50 ml vody. Těsto zpracujte rukou, až takzvaně hází puchýře a nebude se lepit na mísu. Kousky těsta položte na prkénko a plochým nožem odkrajujte proužky do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vybírejte děrovanou naběračkou, zchlaďte studenou vodou a okapané nechte stranou. Pórek osmažte na zbylém oleji v hrnci, vsypte čočku, zalijte vývarem a povařte doměkka. Vmíchejte máslo, dochuťte a podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Čočka s krevetami, pórkem a nočky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web