Dýňová polévka s kukuřicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g dýně
    • 200
      g kukuřice
    • 100
      g hrách
    • 1
      ks kapie
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • kopr
    • sůl
    • hraška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou dýni, zalejeme vodou, osolíme a povaříme.
2
K uvařené dýni přidáme na drobno nakrájenou kapii, kukuřici i hrášek a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přes struhadlo s velkými oky hážeme halušky a v polévce povaříme asi 5 minut.
3
Do hotové polévky přidáme nasekaný kopr.
4
Halušky z Hrašky: hrašku zalejeme vodou (množství podle potřeby), necháme trochu odstát.
5
Poznámka: na tuto polévku používám mraženou zeleninu s názvem Mexická zelenina - obsahuje kukuřici, hrášek a kapii, a vsypu ji do uvařené polévky, nechávám přejít varem jenom tolik, jak dlouho se vaří halušky.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 4. 2011 12:01

    Opraveno, díky.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    7. 4. 2011 09:37

    Není tam náhodou chyba? Myslím že halušky z hrášku nejdou udělat. Zřejmě tam patří halušky z HRAŠKY - což je ochucená sypká hrachová směs :-)