Autor:

Chilles Con Crema

Střední
Ingredience
Zelená chilli paprička
(V Čechách lze použít pálivé slovenské papriky)
6 ks
Česnek 1 stroužek
Rajče
velké
1 ks
Cibule
Menší
1 ks
Zakysaná smetana 500 ml
Slunečnicový olej
Trocha
 
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Papriky orestujeme na suché pánvi, tak, aby se dala slupka dobře sloupnout. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji do sklovata. Rajče spaříme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přidáme k cibuli. Chvilku dusíme, aby se rajče začalo zozpouštět,přidáme česnek a oloupané chilli papriky „natrhané“ na proužky od špičky dolů (restováním papriky změknou, jadřinec se dá krásně vyjmout a papriky dobře natrhat). Pokud zůstanou na paprice nějaká semínka nevadí, omáčka alespoň víc pálí. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a necháme tak 5 minutek probublat. Dochutíme solí.

Omáčka se hodí k masu, jako teplý dressing. Výborná je s pouze pečenými brambory. Nebo se dá jíst samostatně s tortillou. Fantazii se meze nekladou :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Chilles Con Crema

Komentáře

  1. stano plutko   02.02.2008 | 2:32 | reagovat |

    to chili ma byt s fazulov a mletym mesom podava sa k zemiakom a nacos to su ako u nas cipsi ale inac dobre

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web