Bramborová miska

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g brambory
    • 400
      g žampiony Drobných
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks paprika
    • 3
      stroužek česnek
    • 0,5
      dl olivový olej
    • 1
      lžíce oregáno Nasekaných lístků
    • 2
      ks tymián Větvičky
    • pepř mletý
    • sůl
    • sýr -dle chuti(nemusí být)
    • 450
      g rajčata -pokrájená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibule pokrájené na osminky. Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, plátky česneku a proužky papriky, mírně osolíme a 5 minut za stálého míchání zprudka restujeme. Pak přidáme očištěné žampiony nakrájené na plátky, vše zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bylinky a opepříme, pak podusíme na mírném ohni cca 25 - 30 minut. Na závěr vyjmeme větvičku tymiánu, dochutíme pepřem a solí.
2
Místo dušení můžeme zapéct i v troubě pod alobalem. Takto připravené brambory můžeme použít jako vegetariánské hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu.Před koncem pečení je dobré posypat strouhaným eidamem nebo nivou.

Komentáře k receptu

  • Kašpárková
    Kašpárková |

    17. 6. 2013 08:25

    Připravovala jsem včera a odezva byla velmi dobrá. Připomíná to bezmasý bramborový guláš a protože jsem sypala sýrem dali jsme si ho jako hlavní jídlo se salátem. Mimochodem ty bylinky do jídla dobře zapadnou a vařením pustí výborné aroma.

  • Vegetarián
    Vegetarián |

    30. 3. 2011 20:35

    snadné i dobré 8-)