Autor:

Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Mrkev
nebo baby karotka, cca
600 g
Zázvor
čerstvě nastrouhaný
1 lžíce
Česnek
nastrouhaný, cca
2 stroužek
Sojová omáčka 1,5 lžíce
Rozšlehané vejce 1 ks
Olej  
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

Postup přípravy:

Nejprve si očištěnou mrkev krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na požadovanou velikost.

Mrkev můžeme po naložení tepelně upravit podle vlastní volby, podle toho si také zvolíme to, zda použijeme solamyl s vejcem nebo jen trochu oleje.

Jestliže chceme mrkev smažit jako minutku k bramborové kaši či bramborám, vyšleháme si malé vejce (nebo jen bílek) se solamylem, zázvorem, česnekem a sojovou omáčkou. Přidáme pokrájenou mrkev, promícháme a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Párkrát mrkev během naložení promícháme. Na rozpálenou pánev s trochou oleje pak mrkev nasypeme, za občasného míchání vše osmažíme a podáváme.

Mrkev můžeme uvařit i na páře. Nakládáme ji tedy jen do sojové omáčky, zázvoru a česneku (přidat můžeme samozřejmě i bylinky dle chuti). Předvářet ji v osolené vodě nemusíme, ale naložíme ji na delší dobu (alespoň na pět hodin). Pak ji nasypeme na pařáček a vaříme doměkka.

Pokud budeme chtít mrkev dušenou, naložíme ji také jen do zázvoru, česneku a sojové omáčky, také ji nemusíme předem předvářet, ale dobu nakládání ponecháme alespoň na pět hodin. Pak na rostlinném oleji nebo na másle a s troškou vody na podlití dusíme doměkka pod poklicí na mírném plameni.

Nakládanou mrkev můžeme podávat jako hlavní chod, přílohu nebo jako chuťovku (smíchanou v míse s česnekovými krutony a nasekanými čerstvými bylinkami dle chuti).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1-
4.71 7 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Jednoduchá nakládaná mrkev (karotka)

Komentáře

  1. Jaruška   10.10.2016 | 14:04 | reagovat |

    Byla to výborná příloha k dušenému vepřovému masu. Doporučuji.

  2. Aneta Machová   15.09.2016 | 12:28 | reagovat |

    Byla výborná. Pořád jsem jí ochutnávala a vypadalo to, že jí sním sama :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web