Autor:

Boží penne rigate

Střední
Připravíme
Penne
Rigate
 
Zeleninový vývar  
Brokolice  
Cuketa
Malou
 
Cibule  
Na omáčku
Kuřecí maso  
Sůl 1 špetka
Měkký sýr
(Cottage, mascarpone, ricotta)
 
Sýr
(Mozzarela, čedar, niva, gorgonzola, může být i směs)
 
Rajčata
Malá nebo 2 - 3 lžíce rajského protlaku
 
Kečup - jemný
Případně
 
Vejce 2 ks
Boží penne rigate

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Penne rigate uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cuketu nakrájíme na plátky a širší nudličky, brokolici rozdrobíme nebo okrájíme na drobné růžičky a nasekáme cibuli. K tomu přidáme nahrubo nakrájená rajčata. Kuřecí maso (prsa, ale mohou být i stehenní řízky), pokrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme, promícháme a osmahneme. Můžeme použít i drůbeží salám.

K masu přidáme cibuli, dvě minutky ji za stálého míchání necháme zesklovatět, přidáme cuketu, mícháme další minutu, nakonec do směsi nasypeme i brokolici a mícháme ještě další dvě minuty. Je-li směs suchá, přidáme trochu zeleninového vývaru a pět minut ji podusíme. Když nám zelenina změkne, přidáme nasekaná rajčata a hrst zelených bylinek (bazalku, oregano, nebo jiné, podle chuti) a směs promícháme.

Omáčka: ze dvou vajec oddělíme žloutky od bílků. (Žloutky později přidáme do omáčky, z bílků ušleháme tuhý sníh – vyzkoušet!). Ušlehané bílky opatrně promícháme se sýry.

Finále: Směs penne promícháme v zapékací misce s omáčkou tak, aby se těstoviny dobře obalily. Posypeme ji nastrouhaným sýrem, přikryjeme víkem a dáme zapéci na cca 20 – 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.58 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 12x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Boží penne rigate

Komentáře

  1. lucííík   31.01.2014 | 2:48 | reagovat | závadný

    Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším. Jinak co se diskuse níže týká, dělám si zel. vývar svůj - v lednici se vždy nějaká zelenina najde - dost brojím proti chemii a to klasický bujony mají. Stačí si do vody naházet zeleninu dle chuti, povařit a a klidně ji sníst samostatně jako přílohu. ;-)

  2. čolis   25.11.2013 | 19:51 | reagovat | závadný

    ja mám dotaz ohledně toho žloutku, nějak sem nepochopila kdy ho tam, jestli teda vbc... dík

  3. marika   17.01.2013 | 22:00 | reagovat | závadný

    kup si zeleninový bujon a urob si vývar,ja to skusím tiež.

  4. marika   17.01.2013 | 21:54 | reagovat | závadný

    vypadá to zaujímavo určite to vyskúšam uvariť. :-) mnam,mnam.

  5. zzz   02.04.2012 | 21:15 | reagovat | závadný

    Mohla bych se zeptat( možná blbá otázka) kde vezmu ten zeleninový vývar? moc děkuji..vypadá to lákavě

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web