Bouřka /mraky/

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l voda
    • 150
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • 6
      ks vejce
  • Kaše
    • 0,5
      l mléko
    • 120
      g hladká mouka 100-120
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • hnědý rum dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bouřka
2
Do 1/4 l vody přidáme 15 dkg másla a svaříme. Potom přidáme 15 dkg hladké mouky. Nakonec vmícháme 6 vajec. Vmícháváme postupně po 1 vejci.
3
Těsto rozdělíme na dva plechy vymazané sádlem. Pečeme zprudka, troubu nesmíme otevřít až je těsto růžové.
4
Kaše
5
Do 1/2 l mléka přidáme 10-12 dkg hladké mouky a 1 vanilkový cukr a uvaříme kaši. Dále utřeme 25 dkg másla s 20 dkg cukru. Můžeme přidat rum dle chuti. Nakonec vmícháme vychladlou kaši.
6
Na hotovou placku rozetřeme krém, přiklopíme druhou. A nakonec potřeme čokoládou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Michaela
    Michaela |

    22. 6. 2011 17:54

    No divím se že tu ještě není žádný komentář-tento moučník znám od tchýně takže jsem šťastná že jsem ho tu našla protože je vážně báječný..Hned zítra si ho udělám..super