Autor:

Boží bochánky

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 100
Těsto
Hladká mouka 280 g
Ořechy 50 g
Tuk
Hera nebo na půl s máslem
210 g
Cukr
mletý
100 g
Žloutek 2 ks
Citronová kůra  
Sůl 1 špetka
Na zdobení
Čokoládová poleva
tmavá (např. Dr. Oetker)
1 balíček
Bílá čokoládová poleva 1 balíček
Boží bochánky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme na poloviny a do jedné vpracujeme 2 lžíce kakaového prášku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladničce odpočinout nejlépe do druhého dne. Pak z těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na malé dílky, do každého dílku vmáčkneme lískové jádro - je jich potřeba 100-150 g a zakulatíme. Z uvedené dávky je celkem 100 kusů kuliček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160-170 °C asi 15 minut. Studené kuličky zdobíme rozehřátou polevou.
Jsou rychlé, výborné a hezky vypadají.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
2+
4.23 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 13x)
Reklama
Kolik toho víte o kávě? Články z

Komentáře k receptu: Boží bochánky

Komentáře

  1. Jana   05.06.2015 | 10:55 | reagovat | závadný

    Nic moc. Na nás suché a drobivé. Možná kdyby se namočily do čokolády celé, tak by byly lepší.

  2. kobylkasarinka   24.11.2014 | 19:57 | reagovat | závadný

    Těsto dobré, akorát místo lískáčů jsem tam dávala lentilku (lískáče moc nemusíme). Jen bych tam dala více cukru, jsou takové "bez chuti", resp. nejsou moc sladké, i když někomu to může vyhovovat a mezi kupou přeslazeného cukroví se pak třeba budou vyjímat :) pekla jsem je cca 18 minut (zapomněla jsem na ně) a už byly trošičku vysušené, ale to bude tím dlouhým pečením. Udělám ještě jednu várku a ta už určitě bude výýýborná :-) Recept si zařadím mezi každoroční cukroví :)
    Pozn.: pekla jsem v horkovzdušné troubě na 160°C

  3. Astoreth   20.12.2012 | 8:55 | reagovat | závadný

    moc dobré, dělala jsem už po druhé, akorát ta doba pečení mi nevyšla - dělala jsem dvojnásobně a to mám "supr" troubu :O

  4. Karolínka Juhászová   06.12.2012 | 20:26 | reagovat | závadný

    Ve škole jsme dostali ůkol aby jsme si našli na internetu recept na vánoční dobrůtky a napsali ho na papír.Budeme ho ve škole číst a já si vybrala zrovna tenhle moc se mi líbí takže si ho du zrovna dnes psát.Doufám že se bude spolužákům líbit a že jim bude chutnat. :-) ;-) 8-) O:-) :-)) <:-) <3

  5. Janina   30.11.2011 | 10:08 | reagovat | závadný

    Dneska jsem je dělala a rozplácli se mi...neví někdo proč...možná tukem...nevim..škoda. :-(

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web